Σκέψεις Ενστόλου

Αυτή είναι η αλήθεια για τα Α.Ε.Ι. της χώρας

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ τα είπε προχθές ο Μιχάλης ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ με τρεις ΣΤΑΡΑΤΕΣ κουβέντες στη Βουλή για την Αστυνόμευση στα Α.Ε.Ι: “ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Η ΕΥΘΥΝΗ όμως του Πρύτανη να εφαρμόσει ΜΟΝΟΣ του τον Νόμο είναι ένα Σχέδιο που δυστυχώς ΔΕΝ υποστηρίζεται από τα γεγονότα.

Τα Πανεπιστήμια ΑΠΕΤΥΧΑΝ στην αντιμετώπιση της Ανομίας.

Αν όλοι μας εξακολουθήσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάθε Πρύτανη που του κρεμούν ταμπέλες, η Ανομία αυτή θα συνεχισθεί.

Η Κυβέρνηση ΔΕΝ είναι διατεθειμένη να κρύψει κάτω από το χαλί αυτόν τον ΕΥΤΕΛΙΣΜΟ της Δημοκρατίας.

Η Αστυνομία στα Πανεπιστήμια είναι ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ πράξη και ΟΧΙ Ιδεολογική επιλογή”.

Πράγματι ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Ούτε κι εμείς οι Αστυνομικοί.

Και μακάρι κάποτε οι Πρυτάνεις των τριών – τεσσάρων μεγάλων Πανεπιστημίων της χώρας, τα οποία μεταβάλλονται κάθε τόσο σε χώρους Ανομίας, να μπορούν να περιφρουρήσουν την ασφάλεια των Ιδρυμάτων τους ΧΩΡΙΣ τη βοήθεια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.

Ασφαλώς οι κανόνες για την παρουσία της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι διαυγείς, σαφείς και αυστηρότεροι από τους συνήθεις.

ΔΕΝ πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε οποιαδήποτε κατάχρηση Εξουσίας.

Αλλά η σημερινή κατάσταση ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει.

Δεν μπορεί μια απειροελάχιστη μειοψηφία μπαχαλάκηδων φοιτητών, σε συνεργασία ΣΥΧΝΑ με διάφορα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ στοιχεία εκτός Πανεπιστημίου, να κρατάει όμηρο με το “ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ” ολόκληρη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

ΔΕΝ μπορεί για δεκαετίες ολόκληρες υπό κατάληψη κτίρια Πανεπιστημίων να είναι χώροι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ και μύησης στον Μεταπολιτευτικό Ταλιμπανισμό.

Στους χώρους όπου ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ η Διακίνηση των Ιδεών οι Φοιτητές να χτίζουν τους Καθηγητές στα γραφεία τους.

Είναι ακόμη ένα θέμα για το οποίο η Κοινωνία είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ από τα Κόμματα και τους ίδιους τους Πανεπιστημιακούς οι οποίοι τάχθηκαν ΚΑΤΑ της σύστασης Ομάδας προστασίας των Πανεπιστημίων, όταν δύο στους τρεις πολίτες τάσσονται υπέρ:

Α) Το 92% των ψηφοφόρων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Β) Το 84% όσων ψηφίζουν ΚΙΝ.ΑΛ

Γ) Το 39% όσων ψηφίζουν ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

“Εκκολάπτεται ο επόμενος Επαμεινώνδας ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ”, είπε ο Νίκος ΦΙΛΗΣ μιλώντας για την Αστυνόμευση των Α.Ε.Ι.

Είναι καιρός και η Αριστερά ν’ αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της για το ξέφραγο αμπέλι του σημερινού Δημόσιου Πανεπιστημίου το οποίο μ’ αυτά και μ’ αυτά ΔΕΝ προσφέρει δυστυχώς το επίπεδο Παιδείας και το περιβάλλον της γνώσης στα παιδιά των ΜΗ προνομιούχων που θέλουν να μάθουν γράμματα.

Γιατί τα παιδιά των προνομιούχων, αν επιθυμούν, μπορούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας