Άμυνα Διπλωματία

Αυτό είναι το νέο υπερηχητικό υπερόπλο της Ρωσίας! Δοκιμάστηκε με επιτυχία (Video)

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή, τα αποτελέσματα των δοκιμών του υπερηχητικού πυραύλου «Zircon».

Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «οι πειραματικές δοκιμές που διενεργήθηκαν από τη φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκόφ, επιβεβαίωσαν τα εξαιρετικά και μοναδικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου υπερηχητικού πυραύλου όσον αφορά το εύρος, την ακρίβεια, και την ταχύτητα της εκτόξευσης.

Σύμφωνα ρωσικές κυβερνητικές πηγές, ο πύραυλος Zircon (πλήρης ονομασία 3M22 Zircon), μπορεί να φτάσει ταχύτητες που θα υπερβαίνουν την ταχύτητα του ήχου κατά 9 φορές (9 Mach), και με εύρος πτήσης το οποίο θα ξεπερνάει τα 1.000 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, ο συγκεκριμένος πύραυλος θα έχει τη δυνατότητα να πλήττει και θαλάσσιους αλλά και επίγειους στόχους, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις δυνατότητες του ρωσικού ναυτικού. Οι δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου Zircon «ολοκληρώθηκαν με επιτυχία».

Από τις 2 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει την ενίσχυση των δυνατοτήτων του ρωσικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού αρκετών πολεμικών πλοίων με υπερηχητικούς πυραύλους.

Τέλος, ο διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Πυρηνικών Όπλων της Ρωσίας (Department of Nuclear Non-Proliferation and Arms Control), Βλαντιμίρ Γερμάκοφ, ανέφερε ότι η δοκιμή του υπερηχητικού πυραύλου από τη Ρωσία δεν αντιβαίνει τις διεθνείς υποχρεώσεις του Κρεμλίνου αναφορικά με τη δοκιμή πυραυλικών συστημάτων.

Πηγή: https://www.laimitomos.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας