Εθνικά Θέματα

Χριστοδουλίδης: Η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επέτρεψε την επανέναρξη των συνομιλιών

«Δεν υπήρξε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών» δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ υποστήριξε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δεν άλλαξε τη ρητορική του.

Αναφερόμενος στο δείπνο του Κύπριου προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που παρέθεσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έϊντε, ο Νίκος Χριστοδουλίδης σχολίασε ότι η προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών «θα συνεχισθεί από τον Έσπεν Μπαρ Ειντέ».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δεν άλλαξε τη ρητορική του. «Θέσεις οι οποίες ακούστηκαν δεν επέτρεψαν να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των συνομιλιών» ανέφερε προσθέτοντας: «Από τουρκοκυπριακής πλευράς δεν ειπώθηκε κάτι νέο, αλλά επαναλήφθηκαν οι ίδιες θέσεις, οι οποίες εκφράστηκαν και δημόσια». Επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη του διαλόγου, τονίζοντας πως η διακοπή των συνομιλιών είναι σε βάρος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων.

Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη επανήλθαν με «διορθωμένη» κοινή ανακοίνωση για το δείπνο, στην οποία προστέθηκε μια παράγραφος που αναφέρεται στην προοπτική σύντομης επανέναρξης των συνομιλιών. «Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την κοινή δέσμευσή τους για εξεύρεση λύσης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, η οποία θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων. Επιπλέον, αντάλλαξαν απόψεις για την μελλοντική πορεία των συνομιλιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας