Εθνικά Θέματα

Χριστοδουλίδης: Προαποφασισμένη η αποχώρηση Ακιντζί από τη συνάντηση

«Ήταν εμφανές ότι ο Μουσταφά Ακιντζί είχε πρόθεση να αποχωρήσει από την συνάντηση της Τετάρτης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κυπριακής κυβέρνησης, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο Ν. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι η εν λόγω πρόθεση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, καταδεικνύεται από τις δηλώσεις στις οποίες είχε προβεί πριν από την συνάντηση, ότι το μοναδικό θέμα συζήτησης θα ήταν η απόφαση της Βουλής για το Ενωτικό Δημοψήφισμα, αλλά και από το αίτημα που είχε υποβάλει για να μην υπάρχουν στο χώρο φωτογράφοι και κάμερες.

Ο Ν. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι δεν ήταν η ελληνοκυπριακή πλευρά που ακύρωσε την συνάντηση των διαπραγματευτών, ούτε ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αυτός ο οποίος αποχώρησε από την χθεσινή συνάντηση.

Απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς Ακιντζί ότι ο Ν. Αναστασιάδης βρόντηξε την πόρτα και ότι έφυγε θυμωμένος από την αίθουσα. Ο Ν. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κύριος Ακιντζί θα είναι παρών στη συνάντηση της Πέμπτης, τονίζοντας ότι η συνέχιση των συνομιλιών εξαρτάται από την άλλη πλευρά.

Χαρακτήρισε επίσης λυπηρό το να προσπαθούν κάποιοι να δικαιολογήσουν αδικαιολόγητες στάσεις, επιρρίπτοντας ευθύνες και στις δύο πλευρές. Ερωτηθείς εάν η κριτική του απευθύνεται στο ΑΚΕΛ, ο Ν. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι δεν αναφέρεται μόνο στο ΑΚΕΛ, αλλά ευρύτερα στην κοινωνία των πολιτών.

Όπως είπε, αναφορές περί φουστανέλας, αλλαγής πολιτικής και μεταλλάξεων λόγω προεδρικών εκλογών, είναι προσβλητικές.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας