Άμυνα Διπλωματία Κυρίως Θέμα

Χριστούγεννα όπως Πάσχα: Το σχέδιο Μητσοτάκη και η επιστροφή στην κανονικότητα με φόντο το εμβόλιο

Σε διαρκή εγρήγορση βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να πετύχει την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας με στοχευμένες κινήσεις και χωρίς περιθώρια εφησυχασμού.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο γνωρίζουν ότι ο μήνας Δεκέμβριος είναι αποφασιστικής σημασίας για να διασφαλίσει η χώρα μία υποτυπώδη κανονικότητα στις γιορτές και να μπορέσει έστω για σύντομο χρονικό διάστημα να δουλέψει η αγορά και να δημιουργηθεί ένα αντίβαρο στο σκηνικό ύφεσης που κυριαρχεί όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά στην υπόλοιπη διεθνή κοινότητα.

Η Δημόσια Διοίκηση είναι στο σύνολο της σε κατάσταση συναγερμού, ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις χαλάρωσης (όπως συνέβη τους πρώτους μήνες του φθινοπώρου), ενώ από το οικονομικό επιτελείο εξαντλούν κάθε περιθώριο στήριξης των πληγέντων με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και τους κοινωνικά αδύναμους που βιώνουν περισσότερο τις αναταράξεις της πανδημίας.

Από τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια εκπέμπουν ένα σαφές μήνυμα προς τους πολίτες ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι όπως τα συνηθισμένα, θα μοιάζουν δε με το προηγούμενο Πάσχα, όταν αποφεύχθηκαν οι συναθροίσεις, οι άσκοπες μετακινήσεις και τα παραδοσιακά γλέντια.

Στην Κυβέρνηση γνωρίζουν ότι εφόσον περάσει η περίοδος των γιορτών χωρίς παρέκκλιση στο σχεδιασμό, τα πράγματα αναμένεται να βελτιωθούν σταδιακά, καθώς η έλευση του εμβολίου και ο σταδιακός εμβολιασμός του πληθυσμού θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα με φόντο το καλοκαίρι του 2021.

Οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων δεν έχουν ακόμη παρθεί, η εξέλιξη αυτή θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, με τους ειδικούς να εφιστούν την προσοχή για αυστηρή τήρηση των μέτρων σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας