Εθνικά Θέματα

Χρυσή Αυγή: “Ήμουν εθνικοσοσιαλιστής, με συμπάθεια στον Χίτλερ” – Σοκάρει ο πρώην Χρυσαυγίτης που κατέθεσε στη δίκη [Βίντεο]

Ο Ηλίας Σταύρου κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Γιατί αποχώρησε από την οργάνωση

Είναι το μοναδικό πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής που κατέθεσε στη δίκη ως μάρτυρας κατηγορίας για την εγκληματική οργάνωση.

Ο Ηλίας Σταύρου είναι πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Mega για το πώς εντάχθηκε στην οργάνωση και γιατί αποχώρησε.

Έχοντας αποχωρήσει ιδεολογικά όπως υποστηρίζει από τον ναζισμό, περιγράφει την εμπειρία του στους κόλπους της Χρυσής Αυγής, τη λατρεία του τότε στον εθνικοσοσιαλισμό και τη μεταστροφή του προς την κεντροδεξιά.

“Εντάχθηκα στην Χρυσή Αυγή τον Γενάρη του 2005, ως πρωτοετής φοιτητής της νομικής στην πόλη της Θεσσαλονικής. Έφυγα τη 2α Δεκεμβρίου του 2013, έχοντας αιτηθεί την αποχώρησή μου από 25 Ιουνίου του 2013″, ανέφερε αρχικά ο κ. Σταύρου.

“Όταν βρέθηκα στην Αθήνα να εργαστώ ως στέλεχος της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, ήρθα σε επαφή με την ηγεσία του κόμματος. Εργάστηκα ως επιστημονικός συνεργάτης του κ. Ζησιμόπουλου.

Οι έκνομες ενέργειες, μιλάω για επιθέσεις σε μετανάστες, άτομα αντιεξουσιαστικού χώρου που ως τότε εγώ νόμιζα ότι ήταν μεμονωμένες ενέργειες κάποιων περιθωριακών στοιχείων του κομμάτος αντιλήφθηκα, όταν είδα οι ενέργειες να κλιμακώνονται και το κόμμα να μην επιβάλει κάποια πειθαρχική ποινή στους ανθρώπους αυτούς, αλλά αντιθέτως να ανεβαίνουν διθυραμβικά σχόλια στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ότι όλα γίνονται υπό την πλήρη ανοχή, αν όχι υπό την καθοδήγηση”, περιέγραψε.

“Πήγα στη Χρυσή Αυγή ως συνειδητοποιημένος εθνικοσοσιαλιστής, με συμπάθεια στην προσωπικότητα του Αδόλφου Χίτλερ και του κράτους που δημιούργησε στην Γερμανία του Μεσοπολέμου, έψαχνα ένα κόμμα να εκφράσει τις ιδέες μου και αυτό το κόμμα βρήκα στην Χρυσή Αυγή”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί ένας Έλληνας να υποστηρίζει τη ναζιστική Γερμανία τόνισε ότι θεωρούσε πως: “Υπάρχει ένας διαχωρισμός της ιδεολογίας του εθνικοσοσιαλισμού του γερμανικού κράτους επί εθνικοσοσιαλιστικής διακυβέρνησης και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Απλά έτυχε η Γερμανία του Χίτλερ και η Ελλάδα να είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα… Ήταν αυτά που πίστευα τότε”.

“Έχω αποχωρήσει εδώ και 6 χρόνια από αυτόν τον χώρο. Ανήκω στον χώρο της κεντροδεξιάς, έχω εγγραφεί στην Νέα Δημοκρατία”, σημείωσε.

“Από το σχολείο ενέταξα τον εαυτό μου στη δεξιά. Οι νέοι στο στάδιο της εφηβείας οσοι πολιτικοποιούνται ριζοσπαστικοποιούνται. Η δικιά μου ριζοσπαστικοποίηση έγινε προς αυτή την κατεύθυνση” συμπλήρωσε.

Πηγή: https://www.thetoc.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας