Οικονομία

Δανία: Αυτόματα «ραβασάκια» στην εφορία από την Airbnb

Η Airbnb θα στέλνει αυτόματα το εισόδημα των ιδιοκτητών που ενοικιάζουν τις κατοικίες τους μέσω της πλατφρόρμας, στις φορολογικές αρχές της Δανίας, σε μία κίνηση που θα είναι η πρώτη παγκοσμίως στον τομέα της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

Η συμφωνία έχει στόχο να κάνει την αποφυγή φορολόγησης δυσκολότερη και… ευκολότερη να εντοπιστεί και έρχεται καθώς η Airbnb αλλά και η Uber αντιμετωπίζουν πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές.

Σύμφωνα με το Reuters, ως μέρος της συμφωνίας, που αναμένεται να «περάσει» από το κοινοβούλιο της Δανίας, ο αριθμός των ημερών που μπορεί ένας ιδιοκτήτης να διαθέτει το ακίνητό του περιορίζεται στις 70 ανά έτος. Επίσης περιλαμβάνεται αφορολόγητο όριο 40.000 κορώνες Δανίας (6.350 δολάρια) ετησίως.

«Θέλουμε μία κοινή οικονομία στη Δανία, όπου είναι δυνατό για τους ιδιοκτήτες να κερδίζουν ένα λογικό αφορολόγητο ποσό για τη διάθεση των ακινήτων τους», είπε ο υπουργός Φορολογίας Karsten Lauritzen.

Η Airbnb και παρόμοιες πλατφόρμες ενοικίασης έχουν δεχθεί κριτική για την άνοδο στις τιμές και την έλλειψη σπιτιών σε μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ.

Πηγή: https://www.kerdos.gr/

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας