Πολιτική

Διαφορετικοί οι δρόμοι της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη

-Το παιχνίδι και οι πιέσεις των βουλευτών του Ποταμιού που λοξοκοιτούν δεξιά και αριστερά

-Το μήνυμα που στέλνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση με τους βουλευτές.

-Οι αντιδράσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΙΔΗΣΟ

Η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ για το όνομα των Σκοπίων με τον Σταύρο Θεοδωράκη να πατάει στην ουσία σε δύο βάρκες σε ότι αφορά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, δείχνει πλέον ότι τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί και πως όλα παραμένουν ανοικτά σε ότι αφορά την παραμονή ή όχι του ποταμιού στο ΚΙΝΑΛ.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Τα όσα συνέβησαν είναι ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί καθώς ο επικεφαλής του Ποταμιού προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στη συμφωνία την οποία θεωρεί ο ίδιος θετική και για αυτό την υπερασπίζεται, από την άλλη όμως αντίθετα, η απόφαση που έλαβε κατόπιν πολλών πιέσεων και διαπραγματεύσεων στη Κοινοβουλευτική του ομάδα περί υπέρ ψήφισης της πρότασης του κ. Μητσοτάκη δεν συνάδει με την προηγούμενη θέση του για τη συμφωνία που έκλεισε ο κ. Τσίπρας.

Ετσι, αρκετοί διερωτούνται πως μπορεί αυτά τα δύο συνδυάζονται. Βέβαια για να λέμε και του “στραβού το δίκιο” ο κ. Θεοδωράκης έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στις διαφορετικές γραμμές που εξέφραζαν οι βουλευτές του. Με κύριες του κ. Γ. Αμυρά ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης της ΝΔ κατά της κυβέρνησης δηλαδή και του κ. Σπ. Δανέλη που κινείται σε εντελώς διαφορετικό κλίμα. Έτσι με αυτά όλα δεδομένα , η κρίση που προκλήθηκε δημιούργησε στο ΚΙΝΑΛ μεγάλο εσωτερικό ζήτημα και πλέον απ ότι λέγεται από όλες τις πλευρές είναι θέμα χρόνου το διαζύγιο Φώφης και Σταύρου.

Είναι μάλιστα φανερό ότι όσα ακούστηκαν στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΣΥ για τον επικεφαλής του ποταμιού από τους περισσότερους βουλευτές δεν ήταν θετικά αλλά επικριτικά σημειώνοντας ότι “ δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή”.

Στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχουν πλέον καταλάβει οτι δεν θα πάνε πολύ μακριά έχοντας μαζί τους το ποτάμι. “ Μόνο ο χρόνος και ο τρόπος μένει” έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος για το επερχόμενο διαζύγιο , οτι δηλαδή πότε και πως θα γίνει σημειώνοντας επιπλέον οτι ειναι φανερό πως αναζητείται η πρόθεση για την αποχώρηση.
Απο την άλλη στέλεχος του ποταμιού αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες στη συγκατοίκηση , σημείωνε με νόημα οτι “μακάρι στα δύσκολα να είμαστε μαζί”.

Στην ουσία ομως όλο αυτό το δείχνει, πως με το θέμα των Σκοπίων ο κ. Τσίπρας κατάφερε να προκαλέσει εσωκομματικό πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ και ρήγμα ανάμεσα στους εταίρους της κεντροαριστεράς , κάτι που ομολόγησε και ο ίδιος με την συνέντευξη του στη κρατική τηλεόραση : δεν πιστεύω είπε, ότι η κεντροαριστερά είναι ένα κόμμα μαζί , ειναι πολλά μικρά κόμματα …

Ωστόσο και οι άλλες συνιστώσες του ΚΙΝΑΛ εκτός το ποτάμι έχουν διαφορετική άποψη απο την κυρία Γεννηματά. Εκτός απο το ποτάμι ο . Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του Π.Σ ανέφερε οτι η συμφωνία με τα Σκόπια ειναι θετική, κάτι με το οποίο δεν συμφώνησε απόλυτα η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά. Ενα 24ωρο μετά το ΚΙΔΗΣΟ σε σύσκεψη με στελέχη του, εκφράστηκε η αντίθετη άποψη απο μερικούς , οτι δηλαδή δεν ειναι θετική η συμφωνία . Ωστόσο στο τέλος μοιράστηκαν οι απόψεις και η ανακοίνωση η οποία θα έβγαινε θα ήταν προσεκτική, θα επικαλείται την ανάγκη ενότητας και δεν θα προκαλούσε ιδοσυτερο πρόβλημα στου κόλπους του ΚΙΝΑΛ.

Στην ίδια γραμμή της ενότητας κινήθηκε και η ΔΗΜΑΡ η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σύσκεψη στελεχών του, σημείωνε οτι είναι θετική η συμφωνία, χρειάζεται όμως ενότητα στην κεντροαριστερά.

Ο κ. Θεοδωράκης δεν είχε καμία επαφή με την Φώφη Γεννηματά, οσο διαρκούσε η ένταση και η κρίση. Θα τον καλούσε τηλεφωνικά η Φώφη μόνο αν ηταν να του πει να αποχωρήσει, οχι σε άλλη περίπτωση ανέφερε στέλεχος που βρίσκεται κοντά στην κυρία Γεννηματά , δείχνοντας έτσι πως οι δρόμοι πλέον δεν είναι ίδιοι και πως το γιαλί εχει ραγίσει.

Όλα βεβαίως θα φανούν και στην πράξη για το κατά πόσο έχουν διαρραγεί οι σχέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και της Φώφης Γεννηματά επι της ουσίας απο τα όσα γίνουν μέχρι το Σάββατο που θα γίνει η ψηφοφορία στη βουλή για την πρόταση της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.
Οι εξελίξεις μπορεί να είναι ραγδαίες.

Πηγή: https://thecaller.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας