Σώματα Ασφαλείας

Διευθυντής Ασφάλειας: ο μόνος «χαμένος»

της Θάλειας Χούντα

 Αν και έχουν περάσει οι ημέρες από την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Πρεσβεία του Ισραήλ, το θέμα παραμένει στην κορυφή της πολιτικής και αστυνομικής επικαιρότητας, όπως φάνηκε και από πρόσφατη συνέντευξή του ο αν. Υπουργού Ν. Τόσκα.

Ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής εξ’ αιτίας αυτής της κατάστασης είναι το κεντρικό πρόσωπο και είναι δεδομένο, ότι μόνο ¨χαμένος¨ μπορεί, να βγει στο τέλος. Τα δεδομένα που μπορεί να προκύψουν είναι: 

Πρώτον, να βρεθούν και να συλληφθούν άμεσα τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη επίθεση, όπως η κυβέρνηση διαβεβαίωσε την Πρέσβειρα του Ισραήλ. Αυτό σημαίνει, συλλήψεις σε λίγες ημέρες και ανάλογος πανηγυρισμός από τον αν. Υπουργό και την Κυβέρνηση, συνοδευόμενος από … δηλώσεις περί αισθήματος ασφάλειας. 

Δεύτερον, να συλληφθούν τα πρόσωπα αυτά όχι τώρα, αλλά σε λίγες ημέρες και προς το τέλος του μήνα. Κάτι σαν “τα βαλσαμωμένα πουλιά”! Αυτό το ενδεχόμενο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. στο τέλος του μήνα αλλά και το ότι κρίνεται και ο Διευθυντής Ασφαλείας. 

Φαινομενικά, θα μπορούσε, να προσμετρηθεί σαν επιτυχία του, αλλά υπάρχει κα το Τρίτο δεδομένο, που μάλλον είναι το πιο σοβαρό. Όποτε και να γίνουν οι συλλήψεις εντός του επόμενου εικοσαήμερου, θα υπάρξει έντονη κοινωνική κατακραυγή για μεροληπτική συμπεριφορά, αφού όταν καταστρέφονται περιουσίες πολιτών, κανένας αρμόδιος δεν έκανε κάποια δήλωση – δεν μιλάμε καν για σύλληψη και όταν πρόκειται για το Ισραήλ, υπήρξε άμεση δέσμευση και ενέργειες. 

Την κατακραυγή αυτή δεν φαίνεται διατεθειμένη η κυβέρνηση να την επωμιστεί και ο μόνος που θα την επιβαρυνθεί, είναι ο Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής. Αν δε, περάσουν οι ημέρες και δεν γίνουν συλλήψεις, τότε …

Κοινώς, ¨χαμένος¨ όπως και να έρθει η κατάσταση θα είναι ο Διευθυντής Ασφαλείας αλλά και οι άμεσα συν αυτώ.

Συζητείται έντονα το γεγονός, πως δεν μπόρεσε ο έμπειρος Διευθυντής, να ¨διαβάσει¨ αυτές τις παραμέτρους και λίγες ημέρες προ των κρίσεων να βρεθεί στην μέση του κυκλώνα.

 Ίσως κάποιες επιλογές του τις τελευταίες ημέρες του στοιχίσουν ακριβά. Ίδωμεν …

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας