Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Διερμηνείς του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

της Θάλειας Χούντα

Ήταν αναμενόμενο, ότι ο ένας μόνο και πάλι, θα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τον «κ. αρχηγό» και τον «κ. υπουργό», μετά τα γεγονότα στο Α.Τ. Πεύκης. Η δήλωση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., περί «σχεδίου αποπροσανατολισμού» έγινε, για να υπερασπιστεί τους αστυνομικούς¨!!! Επ’ ευκαιρίας, τονίστηκε και η «αλλαγή» και των δύο προς το βέλτιστο! Λέγε, λέγε … δεν μπορεί, κάτι θα μείνει στο τέλος.

Αυτό που όλη η Ελλάδα κατάλαβε σαν πολιτική δήλωση εκ μέρους του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., προσπαθεί, να μας πείσει, ότι δεν ήταν τέτοια, αλλά μία συνηθισμένη δήλωση υποστήριξης.

Ας αναφέρω στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κάποια πράγματα, που θα μπορούσε, πριν το συγκεκριμένο επεισόδιο, να κάνει για υποστήριξη των αστυνομικών:

Θα μπορούσε, να τους αφήσει, να κάνουν απερίσπαστοι την δουλειά τους.

Θα μπορούσε, να τους υπερασπιστεί, μόνο αν είχαν πράξει κάτι και αυτό δεν είχε αποτέλεσμα.

Θα μπορούσε, να τους έχει εφοδιάσει με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή.

Θα μπορούσε, να μην κάνει «σάκο του μποξ» κάθε βράδυ τους αστυνομικούς στα Εξάρχεια.

Θα μπορούσε, να επανδρώσει με προσωπικό τα Τμήματα.

Θα μπορούσε, να κάνει πολλά …

Τι όμως από αυτά έκανε και τι απ’ όλα γενικώς δεν έκανε;

Το ηθικό και το φρόνημα των αστυνομικών συντηρείται από τους ίδιους, τις οικογένειές τους και την κοινωνία που τους επιβραβεύει. Δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιες «δηλώσεις» και δεν υπάρχει ανάγκη από ¨διερμηνείς¨ των δηλώσεών σου. Είναι, σε κάθε περίπτωση, πολύ απλές και γίνονται άμεσα κατανοητές.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας