Άμυνα Διπλωματία

Διευθυντής επικοινωνίας Ερντογάν: Μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» η Ανατολική Μεσόγειος

«Η Τουρκία είχε πάντα ισχυρές αξιώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο» ανέφερε ο Φαχρετίν Αλτούν.

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εξέφρασε την άποψη ότι οι διερευνητικές επαφές που αρχίζουν ξανά στις 25 Ιανουαρίου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα σημάνουν μια «νέα εποχή», ωστόσο δεν παρέλειψε να ζητήσει από την Ελλάδα να απέχει από ενέργειες που θα αυξήσουν τις εντάσεις.

Κάτι που μάλλον δεν ισχύει για τους «δικούς» του, αφού ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας επιστράτευσε για μία ακόμη φορά τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της γείτονος, ο Φαχρετίν Αλτούν, αφού αναφέρθηκε σε «ορισμένες χώρες» που, όπως ισχυρίστηκε, με δηλώσεις ή κινήσεις τους κλιμάκωσαν την ένταση, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν υποχωρεί, αλλά κινείται με βάση την ισότητα, τη διπλωματία και τον διάλογο.

Στη συνέχεια ωστόσο δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Τουρκίας.

«Με την αποφασιστικότητα του Προέδρου μας ανοίξαμε διάλογο για την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι μια περιοχή για την οποία η Τουρκία είχε ισχυρές αξιώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο» τόνισε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η Τουρκία δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της.

Πηγή: https://sputniknews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας