Ελλάδα

Δηλώνει Ελληνίδα αλλά δεν της δίνουν την σημαία! (BINTEO)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Στο Δροσερό, τον οικισμό μουσουλμάνων Ρομά που αναπτύσσεται στις παρυφές της πόλης της Ξάνθης, οι 7.500 κάτοικοι αφήνονται στην τύχη τους, έρμαια της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, η οποία στοχεύει στο να εκτουρκίσει όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης.

Ο οικισμός μαστίζεται από την ανεργία, τον αναλφαβητισμό, την ενδοοικογενειακή βία, τους εφηβικούς γάμους, τα αδήλωτα παιδιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», τα τελευταία χρόνια, επίσης, παρατηρούνται και φαινόμενα θρησκευτικού φανατισμού, ιδίως σε μερίδα της νεολαίας, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

«Δεν ξέρουμε ποιος τους έχει δώσει την άδεια, αλλά υπάρχουν δύο σπίτια που έχουν εγκαταστήσει μεγάφωνα στην οροφή και ακούγονται σε όλο τον οικισμό να καλούν τον κόσμο να προσκυνήσει τον χότζα. Δεν είναι τζαμιά, είναι κανονικά σπίτια, όπου συγκεντρώνονται οι πιστοί. Πιστεύω ότι οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να ελέγξουν την κατάσταση εκεί», αποκαλύπτει στην εφημερίδα η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η τσιγγάνα που δηλώνει Ελληνίδα και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ την απέσυρε από τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών στην ελεύθερη Θράκη.

Άραγε αυτή δεν αξίζει να πάρει την σημαία σε μία ειδική εκδήλωση με έντονους συμβολισμούς για την Θράκη μας; Μόνο ο μικρός Αμίρ;

«Απαγορεύεται να πληρώνεσαι για να πιστεύεις» συμπληρώνει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για ενός είδους «επιχείρηση» με στόχο την ενίσχυση της μουσουλμανικής ταυτότητας των κατοίκων, προφανώς με τις «ευλογίες» της Άγκυρας και των Σαουδαράβων συμμάχων της.

Η λειτουργία των άτυπων τζαμιών, σύμφωνα με την ίδια, έχει αποπροσανατολίσει τους νέους, αρκετοί από τους οποίους εγκαταλείπουν το σχολείο έχοντας βρει καταφύγιο σε αυτούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μία θρησκεία όπως το Ισλάμ.

Για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, που το 2006 μαζί με άλλες 19 γυναίκες ίδρυσε τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Ρομά Γυναικών Δροσερού-Ξάνθης «Ελπίδα», η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξει σελίδα η κοινότητα.

«Κι όμως, από τον παιδικό σταθμό ξεκινούν όλα, να μπορεί το παιδί να μαθαίνει τα ελληνικά, να μαθαίνει το περιβάλλον της εκπαίδευσης. Το 99% των γονιών είναι αγράμματοι, δεν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους μετά το σχολείο. Οφείλει η ελληνική πολιτεία αν θέλει να σπουδάσουμε, να γίνουμε επιστήμονες, να προσφέρει πλήρη εκπαίδευση σε αυτά τα παιδιά», υπογραμμίζει η Σουλεϊμάν.

«Παρ’ ολίγον» να ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2014, ωστόσο η υποψηφιότητά της αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή λόγω… Τουρκίας.

Αυτοπροσδιορίζεται ως Ελληνίδα μουσουλμάνα Ρομά, έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο του τουρκικού προξενείου αλλά και των τουρκογενών μουσουλμάνων της Θράκης, καθώς καταγγέλλει τον τουρκικό αλυτρωτισμό στην περιοχή.

Ρωτάμε ξανά: Αυτή δεν αξίζει να πάρει δώρο την σημαία της Ελλάδας;

«Στην μουσουλμανική μειονότητα υπάρχουν τέσσερις ομάδες, οι μαύροι Ελληνες, που έχουν μείνει 500 οικογένειες, οι τουρκογενείς, οι Ρομά και οι Πομάκοι, τους οποίους μας ενώνει το θρήσκευμα και η εθνικότητα. Είμαστε Έλληνες. Είναι σημαντικό να διατηρούμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας –αν χαθεί η γλώσσα μας θα εξαφανιστεί η κουλτούρα των τσιγγάνων στη Θράκη– αλλά είναι πολύ σημαντικό το παιδί μου να μιλάει και τα ελληνικά», αναφέρει στην «Καθημερινή».

Είναι φυσικό, λόγω της δράσης της, η Σαμπιχά δέχεται συστηματικά απειλές. «Μου λένε ότι προσπαθώ να σταματήσω τον χότζα, αν γράψω κάτι ενοχλητικό στην εφημερίδα, θα στείλουν μήνυμα να πάρω τα μέτρα μου. Εμένα βέβαια δεν με τρομάζουν αυτά. Εχω μεγαλώσει από τα 7 μου μέσα στα λουλούδια και στη νύχτα, κοιμόμουν στο παγκάκι. Τι να τρομάξω; Με τρομάζει μόνο να πειράξουν τους ανθρώπους που αγαπώ. Γιατί η τρέλα που έχω για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δική μου τρέλα, όχι δική τους. Εγώ έχω βάλει σκοπό ζωής να φτιάξω την γέφυρα που θα ενώσει τον τσιγγάνο με τον μη τσιγγάνο».

Άραγε το ελληνικό κράτος δεν οφείλει να προστατεύσει τους εν λόγω Ρομά, προκειμένου να πάρουν την ελληνική Παιδεία και όχι την τουρκοισλαμική;

Όσο περισσότεροι μουσουλμάνοι εκτουρκιστούν, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για την ελεύθερη Θράκη!

Πηγή: https://www.el.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας