Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Δημόσια παραβατικότητα …

της Θάλειας Χούντα

Οι κάθε μορφής αυτοαποκαλούμενες ¨συλλογικότητες¨, με πρώτη και καλύτερη τον «Ρουβίκωνα», με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, δημοσίως προβαίνουν σε ανακοινώσεις και προαναγγελίες τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Αυτή τη φορά στοχοποίησαν τους κρεοπώλες και τους κυνηγούς.

Το πρωτάκουστο αυτό φαινόμενο έχει προβληματίσει το σύνολο της κοινωνίας τόσο για το θράσος των ¨συλλογικοτήτων¨ όσο και για την ανοχή εκ μέρους της επίσημης Πολιτείας, που ατάραχη … περί άλλων τιρβάζει. Τι άλλο περιμένουν τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η ΕΛ.ΑΣ., για να κάνουν αυτά που προβλέπονται στο νόμο;

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. περί «σχεδίου αποπροσανατολισμού», μετά την επίθεση στο Α.Τ. Πεύκης, οφείλουμε, να πούμε, ότι εδώ δεν υπάρχει «αποπροσανατολισμός» αλλά ευθύς προσανατολισμός προς την παρανομία. Και μάλιστα, ευθεία δημόσια πρόκληση στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., σαν θεσμικό παράγοντα, αφού του ξεκαθαρίζουν και του οριοθετούν τις επόμενες επιθέσεις σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Τι μπορεί, να σημαίνει αυτό; Ένα μόνο πράγμα: δεν τον υπολογίζουν (θεσμικά πάντα).

Και γιατί δεν τον υπολογίζουν; Μήπως έχουν δεδομένη την πολιτική ανοχή; Μήπως ξέρουν, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται, να αναλάβει την παραμικρή πρωτοβουλία, από αυτές που έχει, λόγω της θέσης του; Μήπως γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει κατορθώσει κανένας αρμόδιος, να προλάβει έστω και μία επίθεση;

Το ότι η Κοινωνία δεν έχει αντιδράσει, δεν πρέπει επ’ ουδενί να εκληφθεί ως αδυναμία. Παρ’ όλη την ανέχεια και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τη νομιμότητα αλλά ταυτοχρόνως, καταγράφει και αξιολογεί πρόσωπα και γεγονότα. Όμως κανένας δεν μπορεί, να προεξοφλήσει το μέλλον και τα, τυχαία ή μή τεκταινόμενα.

Ας ελπίσουμε, να πάνε όλα καλά!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας