Άμυνα Διπλωματία

Διπλασιάστηκε ο αριθμός των Γερμανών που έχουν «εγκλωβιστεί» στην Τουρκία

Αυξήθηκε ο αριθμός των Γερμανών πολιτών που δεν μπορούν να φύγουν από την Τουρκία  επειδή τους έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Όπως επεσήμανε σήμερα, Τρίτη το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Τουρκία 74 Γερμανοί πολίτες που δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Ο αριθμός αυτών των Γερμανών πολιτών έχει σχεδόν διπλασιασθεί, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο γερμανικά ΜΜΕ, από τα τέλη Αυγούστου, όταν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις αφορούσαν 38 Γερμανούς υπηκόους.

Ο αριθμός των Γερμανών που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος από πέρυσι, με 59 Γερμανούς να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τουρκικές φυλακές, σε σύγκριση με τους 60 που ήταν τον Νοέμβριο.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν διαφοροποιεί πλέον δημόσια τους ανθρώπους που έχουν φυλακισθεί για ποινικά αδικήματα απ’ αυτούς που βρίσκονται στη φυλακή για πολιτικούς λόγους, σε μια προσπάθεια να αποφύγει περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων.

Το θέμα είναι πιθανό να τεθεί όταν η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Τον Νοέμβριο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε δηλώσει πως οι φυλακίσεις Γερμανών πολιτών είναι ένα από τα ζητήματα που εμποδίζουν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας