Άμυνα Διπλωματία

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας- Ιταλίας, ανακαλείται ο Γάλλος πρεσβευτής στη Ρώμη

Eπιθέσεις χωρίς προηγούμενο, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καταγγέλλει

Τον πρεσβευτή της στη Ρώμη ανακαλεί η Γαλλία, εκφράζοντας δια της διπλωματικής οδού την οργή της για τις αβάσιμες και επανειλημμένες, όπως τις χαρακτηρίζει, επιθέσεις από Ιταλούς πολιτικούς, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στην Ιταλία να υιοθετήσει εκ νέου μία πιο φιλική στάση.

«Η Γαλλία έχει υπάρξει, για πολλούς μήνες, στόχος επανειλημμένων, αβάσιμων επιθέσεων και εξοργιστικών δηλώσεων» σχολιάζει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως οι επιθέσεις αυτές είναι χωρίς προηγούμενο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Το να υπάρχουν διαφωνίες είναι ένα πράγμα, αλλά το να εκμεταλλεύεται κάποιος τη σχέση για εκλογικούς σκοπούς είναι άλλο».

«Όλες αυτές οι ενέργειες δημιουργούν μία σοβαρή κατάσταση που εγείρει ερωτήματα για τις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης απέναντι στη Γαλλία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι δύο αντιπρόεδροι της χώρας, ο Ματέο Σλαβίνι και ο Λουίτζι ντι Μάιο, έχουν επικρίνει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για πολλά «φλέγοντα» θέματα, σχολιάζει το Reuters.

Είχε προηγηθεί χθες καταδίκη, εκ μέρους του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, της συνάντησης που είχε ο Λουίτζι Ντι Μάιο με τους ηγέτες του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τις σχέσεις μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών γειτόνων.

«Αυτή η νέα πρόκληση δεν είναι αποδεκτή μεταξύ γειτονικών χωρών και εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Ο κ. Ντι Μάιο, ο οποίος έχει κυβερνητικές ευθύνες, πρέπει να φροντίσει να μην υπονομεύει, με τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του, τις διμερείς μας σχέσεις, προς το συμφέρον τόσο της Γαλλίας όσο και της Ιταλίας» πρόσθεσε.

Ο Ντι Μάιο, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής του αντισυστημικού Κινήματος των Πέντε Αστέρων, δήλωσε ότι ταξίδεψε στη Γαλλία και συναντήθηκε με τον ηγέτη των «κίτρινων γιλέκων», Κριστόφ Σαλανσόν, και υποψήφιους με το κίνημα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ντι Μάιο ανέφερε πως «οι άνεμοι της αλλαγής» διέσχισαν τις Άλπεις.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας