Άμυνα Διπλωματία

Δολοφονικές επιχειρήσεις στη Γερμανία σκαρώνει η MIT

Λίγες μέρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου, όταν την επικαιρότητα απασχολούσε η εκτέλεση του στρατηγού Σουλεϊμανί από τον αμερικανικό στρατό, συνέβη κάτι που δεν πήρε δημοσιότητα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν ανακοίνωσε την ένταση των δραστηριοτήτων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών περισσότερο στο εξωτερικό παρά στο εσωτερικό. Η Τουρκία πιθανώς να προσλάβει άτομα στη Γερμανία τα οποία θα εξοντώσουν μάλιστα στόχους αντιφρονούντων. Πίσω από τη γερμανική πρόσκληση του Ερντογάν στο Βερολίνο υπάρχει ο αμείλικτος κόσμος των μυστικών υπηρεσιών.

«Δεν είναι απολύτως αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο δίκτυο Ahval ο Kristian Brakel, επικεφαλής του Ιδρύματος Heinrich Böll. «Έχουμε δει άλλες χώρες, όπως η Ρωσία, να αυξάνουν τις δολοφονίες τους στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας». Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι περίπου 10.000 Τούρκοι τρομοκράτες επιτρέπεται να μετακινούνται ελεύθερα στη Γερμανία. Κύριοι στόχοι του Ερντογάν είναι οι γκιουλενιστές και φυσικά οι Κούρδοι του PKK, με το οποίο η Τουρκία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση από το 1984.

Αλλά από την πλευρά του Βερολίνου, δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να διωχθούν οι χιλιάδες Κούρδοι ακτιβιστές και γκουλενιστές που τηρούν τον γερμανικό νόμο. Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να εγκαινιάσει κύκλο επιχειρήσεων τύπου εξόντωσης του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Abu Bakr al-Baghdadi. Οι Τούρκοι έχουν δηλώσει, για παράδειγμα, ότι γνωρίζουν που βρίσκεται ο γκιουλενιστής ακαδημαϊκός Adil Öksüz που θεωρείται ότι συντόνισε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Λέγεται ότι κρύβεται κάπου στην Ευρώπη.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στη Πηγή : https://slpress.gr/diethni/

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας