Η Κραυγή του Ενστόλου

Δυστυχώς υπάρχει ακόμα στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Έχει ειπωθεί αλλά και γραφεί επανειλημμένως ότι η Κυβέρνηση τα πήγε περίφημα στην υπόθεση του COVID-19. Η Ελλάδα έχει από την Πανδημία μόλις 175 νεκρούς.
Δηλαδή 58 φορές λιγότερους νεκρούς απ’ ότι το Βέλγιο με τον ίδιο πληθυσμό.
Και δέκα φορές λιγότερους νεκρούς από την Ιρλανδία των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων.

Αντί όμως η Αντιπολίτευση να βγει Δημοσίως και να επιδοκιμάσει την Κυβέρνηση για τις επιδόσεις αυτές, ο Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ επιχείρησε να υποβαθμίσει την επιτυχία.
Είπε ότι όλα όσα έγιναν ήταν αυτονόητα.
Δημοσίευσε μάλιστα άρθρο 1.700 λέξεων στο οποίο ισχυρίστηκε ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα στην Υγεία και στην Οικονομία αν στην Εξουσία βρισκόταν μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Είναι τεράστιο πρόβλημα για μια χώρα όταν οι Πολιτικοί της δεν έχουν ίχνος αυτογνωσίας.

Ακόμη κι ο πιο φανατικός Συριζαίος τρέμει στην ιδέα ότι επί Πανδημίας θα μπορούσε να ήταν επικεφαλής των Νοσοκομείων ο Παύλος ΠΟΛΑΚΗΣ.
Ο αψύς Κρητικός ο οποίος είχε λυμένο το ζωνάρι του για καβγά, κουνούσε το δάχτυλό του σε όλους κι έβαλε ο ίδιος τον κολλητό του, πρώην ιδιοκτήτη Βουλκανιζατέρ, επικεφαλής Νοσοκομείου δεν είχε φροντίσει ούτε για τα βασικά.
Δηλαδή να εφοδιάσει τα νοσοκομεία με γάζες, μαξιλάρια και σεντόνια.

Εξάλλου στη μεγαλύτερη κρίση που χτύπησε τη χώρα στη βάρδια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,η φωτιά στο Μάτι, η τότε Κυβέρνηση πέρασε πολύ κάτω από τον πήχυ.
Ο τραγικός απολογισμός ήταν 100 νεκροί.
Με τον τότε Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του όχι μόνο να μην καταφέρνουν να συντονίσουν τις Υπηρεσίες του Κράτους αλλά και να αρνούνται να ζητήσουν συγγνώμη για την ανικανότητα και την ανεπάρκειά τους υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα έκαναν όλα καλά και θα είχαν την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση εάν η πύρινη λαίλαπα ξαναχτυπούσε.

Αντίθετα απ’ όσα λέει ο Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ είναι απολύτως σαφές, γι’ αυτό και τα ξένα Μ.Μ.Ε πλέκουν το εγκώμιο της Ελλάδας, ότι η αντιμετώπιση της Πανδημίας από την Κυβέρνηση δεν ήταν κάτι το αυτονόητο.
Γιατί τότε την ίδια αυτονόητη αντίδραση με την Ελλάδα θα έπρεπε να είχαν η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία, οι Η.Π.Α και η Σουηδία.
Όμως χώρες αυτές άργησαν γι’ αυτό και είχαν χιλιάδες νεκρούς.

Να θυμίσω για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα έκλεισε τα σχολεία στις 11 Μαρτίου με 99 κρούσματα και επέβαλε lockdown στις 15 Μαρτίου με μόλις 331 κρούσματα στη χώρα, όταν η Ιταλία προχώρησε σε γενικό lockdown στις 9 Μαρτίου με 9.172 κρούσματα και η Ισπανία στις 15 Μαρτίου με 7.753 κρούσματα.
Αυτή η ακαριαία αντίδραση της Αθήνας δεν ήταν καθόλου αυτονόητη και όπως είπε ο Σωτήρης ΤΣΙΟΔΡΑΣ στην αποχαιρετιστήριό του συνέντευξη Τύπου αν δεν είχαν ληφθεί εγκαίρως αυτά τα μέτρα η Ελλάδα θα είχε σήμερα, σύμφωνα με τα μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα, 13.685 νεκρούς και όχι 175.

Είναι λοιπόν θέμα σοβαρότητας και ηθικής τάξης για την Αξιωματική Αντιπολίτευση να μπορεί να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.
Να μην μεμψιμοιρεί αλλά να επιδοκιμάζει τις σωστές και καθόλου αυτονόητες ενέργειες ώστε να έχει μετά το δικαίωμα και την έξωθεν καλή μαρτυρία για να κάνει σκληρή κριτική όταν η Κυβέρνηση κάνει λάθη.

Δυστυχώς την ίδια μυωπική αλλά αυτή τη φορά και Εθνικά επικίνδυνη στάση τήρησε ο Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ και στην υπόθεση των Συνοριακών γραμμών του Έβρου.
Ένα θέμα ρουτίνας που ακόμη και ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα το χαρακτήρισε τεχνικής φύσεως και όχι συνοριακή διαφορά, μεταμορφώθηκε από την Αντιπολίτευση σε Εθνική υποχώρηση.
Έφθασαν να κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι επέτρεψε στους Τούρκους να καταλάβουν Ελληνικό έδαφος.

Είναι κατανοητό ότι ο Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ θέλει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τον Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για την υποκριτικά επιθετική αντίδραση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κατά την υπογραφή της προδοτικής δήθεν Συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων.

Ωστόσο είναι άλλης σημασίας θέμα για τα Εθνικά συμφέροντα η συναισθηματική διαφορά για το όνομα των Σκοπίων και άλλο η αντιμετώπιση των επιθετικών Τουρκικών αξιώσεων στο Αιγαίο και μάλιστα με τον απρόβλεπτο Ρετζέπ Ταγίπ ΕΡΝΤΟΓΑΝ στο τιμόνι.

Δυστυχώς ο Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ δεν έχει καταφέρει ακόμη, ένα χρόνο μετά την ήττα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις Βουλευτικές εκλογές, να παίξει τον ρόλο της υπεύθυνης Αντιπολίτευσης που συγκέντρωσε το ένα τρίτο της Εθνικής ψήφου.

Πολλά Στελέχη του Κόμματος συμπεριφέρονται σαν να εκπροσωπούν ένα Κόμμα του 3% και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που η χώρα χρειάζεται Εθνικές συναινέσεις για να σχεδιάσει το μέλλον της σε νέες βάσεις και ειδικά μετά την απρόσμενη απόφαση της Ευρώπης να τη στηρίξει με 32 έως 60.000.000.000€ για την επόμενη επταετία μαζί με τα χρήματα του ΕΣΠΑ.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας