Άμυνα Διπλωματία

Eγκλωβισμένος από τον Πούτιν ο Ερντογάν: Μόνο ρωσικά μαχητικά στην Τουρκία

Διονύσης Αντωνέλλος

Eγκλωβισμένος από τον Πούτιν ο Ερντογάν: Η Ρωσία είναι ο μοναδικός δυνητικός προμηθευτής της επόμενης γενιάς του στόλου των μαχητικών της Τουρκίας, υποστηρίζει ο Μπουρκάκ Μπεκντίλ,αρθρογράφος με έδρα την Άγκυρα, ο οποίος γράφει τακτικά για το Ινστιτούτο Gatestone και το Defense News ενώ είναι μέλος του φόρουμ της Μέσης Ανατολής.

«Εάν η προσφορά S-400 ήταν το ορεκτικό, το κύριο πιάτο θα μπορούσε να είναι η αγορά είτε ρωσικής Su-35s 4.5-γενιάς είτε ακόμη και Su-57s πέμπτης γενιάς» αναφέρει ο Μπεκντίλ. «Αυτό ακριβώς πρέπει να είχε σχεδιάσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όταν έβαλε για πρώτη φορά στο παιχνίδι τους S-400s για την Τουρκία», τονίζει.

Το κακό για την Τουρκία είναι πως θα γίνει το πρώτο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ με ρωσικό στόλο μαχητικών αεροσκαφών, το οποίο είναι «πολιτικά αλλά και υλικοτεχνικά περίπλοκο».

«Ανώτεροι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας λένε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια δεκαετία για την TuAF να μάθει ρωσικά αεροσκάφη αλλά και να καταστήσει λειτουργική την εφοδιαστική τους αλυσίδα σε ανταλλακτικά και συντήρηση καθώς και να καταφέρει την συμβατότητα των τουρκικών ραντάρ με τα ρωσικά μαχητικά.

Πηγή: https://www.sportime.gr

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας