Η Κραυγή του Ενστόλου

Είναι πολλοί οι μπελάδες Έλληνα αλλά αντέχεις και πρέπει ν’ αντέχεις

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Είναι πραγματικά πολλοί οι μπελάδες που έχουν ενσκήψει φέτος στην καθημερινότητα του μέσου Έλληνα.

«Φέτος» με την έννοια του Ακαδημαϊκού έτους με το οποίο μετρούν τον χρόνο των 12 μηνών πολλοί, ίσως οι περισσότεροι από εμάς, έστω ασυνείδητα.

Δεν είναι λίγο να ξεκινάς το φθινόπωρο με τον φόβο της αναζωπύρωσης της Πανδημίας, δίχως να βλέπεις διέξοδο και με ΜΟΝΗ προσδοκία την ανακάλυψη του πολυπόθητου εμβολίου.

ΔΕΝ είναι επίσης λίγο ν’ ακούς αλλά και να τις νιώθεις καθημερινά για τις προκλήσεις και τις απειλές του Recep Tayyip ERDOGAN αλλά και σύσσωμης της Άγκυρας.

Και ΔΕΝ είναι τέλος λίγο να βλέπεις με ΔΕΟΣ, ειδικά αν είσαι μισθωτός ή μεροκαματιάρης, το άμεσο μέλλον καθώς το καλοκαίρι στο οποίο υπολόγιζες να βγάλεις κάποια χρήματα πήγε τουριστικά άπατο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Είναι ΜΕΓΑΛΟΙ μπελάδες όλα αυτά και ήλθαν να προστεθούν στις προσωπικές σκοτούρες του καθενός αλλά και να δημιουργήσουν νέες συναρτώμενες.

Όσο νέος και να είναι ο γονέας δικαιολογείται ΑΠΟΛΥΤΩΣ να ανησυχεί για τη συμβίωση με το παιδί του που μόλις γύρισε από κάποιο νησί.

Όσο ψύχραιμος και λογικός να είναι ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να νιώθει ανασφάλεια στέλνοντας το παιδί του στο Σχολείο, που η Πολιτεία ΣΩΣΤΑ από την πλευρά της θέλει να λειτουργεί.

Και αν ανήκει λόγω ηλικίας ή υποκείμενου νοσήματος στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ να τρέμει είτε επειδή οι συνθήκες του επιβάλλουν να ζει με άτομα που μπορεί να μεταφέρουν τον ιό είτε γιατί νιώθει έρμαιο της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ.

Τ’ αποτελέσματα από την εξάπλωση του ιού σε Γηροκομεία δικαιολογούν ΑΠΟΛΥΤΩΣ αυτό τον τρόμο.

Αν παράλληλα ο Έλληνας παρακολουθεί και αντιλαμβάνεται τις βλέψεις στη στάση της γειτονικής Τουρκίας τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ και αυτό γιατί παρατηρεί ένα Διεθνές περιβάλλον δίχως ισορροπίες, βλέπει έναν Recep Tayyip ERDOGAN να συμπεριφέρεται σαν τρελός Δερβίσης και ξέρει πολύ καλά ότι μια πολεμική σύγκρουση ΔΕΝ είναι αστείο, είτε με τη μορφή θερμού επεισοδίου είτε με τη μορφή γενικευμένης σύρραξης.

Επίσης από την άλλη πλευρά καταλαβαίνει πολύ καλά ότι ούτε η σημερινή κατάσταση των συνεχών απειλών και προκλήσεων μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό.

Και κοστίζει πολύ οικονομικά σε μια συγκυρία δυσμενέστατη αλλά και δοκιμάζει ψυχολογικά το γενικό σύνολο, ιδιαιτέρως όμως όσους εμπλέκονται άμεσα στην αντιμετώπιση των Τουρκικών ενεργειών επί του πεδίου.

Σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω έχουμε και τους διαφόρους που, στη σημερινή εποχή και με τις δυνατότητες που προσφέρει η Τεχνολογία σε συνδυασμό με τα Μίντια, επιτείνουν τη σύγχυση και τον εκνευρισμό.

Είναι δυστυχώς οι ΑΝΟΗΤΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ, οι ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ, οι ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΙ της Δημοσιογραφίας, οι ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΤΕΣ Παπάδες, οι απανταχού Τραμπιστές, οι ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΣ Ελληναράδες – Εθνοπατριώτες και στον αντίποδα εκείνοι που θεωρούν Μαξιμαλιστικές τις Ελληνικές αντιδράσεις, καθώς και οι ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ.

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΚΟΥΡΑΓΙΟ μέσε Έλληνα αφού ΔΕΝ έχεις άλλη λύση.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας