Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αποδεικνύουν καθημερινά ότι διαθέτουν αξιόμαχο υψηλού επιπέδου, εξυψώνοντας το ηθικό των Ελλήνων και αποτελώντας ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.

Το κεφάλι ψηλά σήκωσαν όσοι βρέθηκαν στον Καράβολα προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 με χειριστή τον Επισμηναγό Δημήτρη Βολακάκη, στο πλαίσιο εορτασμού του Αγίου Μηνά, Πολιούχου του Ηρακλείου.

Ο Επισμηναγός με τις πιλοτικές του ικανότητες κατάφερε να συγκινήσει το πλήθος που τον χειροκροτούσε όση ώρα έκανε τις φιγούρες του πάνω από την πόλη του Ηρακλείου.

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το ekriti.gr και τις φωτογραφίες του Αντώνη Γενναράκη που δημοσίευσε:

Καταγραφη111

Καταγραφη111

Καταγραφη112

Καταγραφη113

Καταγραφη113

Καταγραφη114

Το διάστημα από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν βολές καμπύλης τροχιάς, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων Πυροβολικού του Δ’ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», των ΧΙΙ και XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ» και «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ» και της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΑΨΟΣ».

Το προσωπικό εκτέλεσε με ακρίβεια ημερήσιες και νυχτερινές βολές με Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων RM-70, Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Μ109Α3GEA2, PzH2000GR και Μ106 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) 4,2’’. Οι βολές συνδυάστηκαν με την ταυτόχρονη υποστήριξη τμημάτων ελιγμού (Πεζικό, Τεθωρακισμένα) που ενεργούν στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού, προσομοιώνοντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, η εκπαίδευση έγινε υπό ρεαλιστικές συνθήκες και αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης στις εμπρός Διοικήσεις. Εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων.