Εθνικά Θέματα

Έλληνας πήγε για δουλειά στην Τουρκία και ασπάστηκε το Ισλάμ

Θέμα και ρεπορτάζ στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έγινε ο Έλληνας Αθανάσιος Καρανάτσιος, ο οποίος πριν από 3 χρόνια πήγε για δουλειά στην Καισάρεια και στην συνέχεια αποφάσισε να ασπαστεί το Ισλάμ.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, ο 30χρονος μηχανικός από την Θεσσαλονίκη ανέλαβε την επιθεώρηση ενός εργοστασίου στην βιομηχανική ζώνη της Καισάρειας, ωστόσο σιγά σιγά άρχισε να ερευνά παράλληλα την μουσουλμανική θρησκεία. Μετά από 2 χρόνια έρευνας, αποφάσισε τελικά να ασπαστεί το Ισλάμ και να γίνει μουσουλμάνος.

Ο μουφτής της Καισάρειας στην τελετή μύησης είπε ότι ο Θάνος, τον οποίο αποκάλεσε με το υποκοριστικό του, «επηρεασμένος από την άρνηση που υπάρχει στον κόσμο κατά των Μουσουλμάνων και ειδικά στην Δύση αποφάσισε να ερευνήσει το Ισλάμ, το οποίο τελικά προσελκύει το ενδιαφέρον των ανθρώπων».

Κατά την τελετή μύησης –όπως είθισται για όλους τους νέους μουσουλμάνους- ο Θάνος Καρανάτσιος επαναλαμβάνει μετά το μουφτή: «Ομολογώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος Θεός από τον Αλλάχ. Και αποδέχομαι ότι ο Μωάμεθ είναι ο υπηρέτης και ο πρεσβευτής του Αλλάχ».

Πηγή: https://www.sigmalive.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας