Απόψεις

«Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να διχάζουμε, είμαστε εδώ για ενώσουμε τους Έλληνες»

Φώτιος Μαυρόφτας
Πολιτευτής με την Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια Β’ Αθηνών

«Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να διχάζουμε, είμαστε εδώ για ενώσουμε τους Έλληνες»

Κυριάκος Μητσοτάκης 04/10/2017, στα πλαίσια της ομιλίας του στο Μενίδι με αφορμή τα 43α γενέθλια της Ν.Δ., της μεγαλύτερης πολιτικής παράταξης του τόπου.

Ναι. Έχουμε τη πιο αποτυχημένη Κυβέρνηση. Έχουμε μια Κυβέρνηση, που οι συμπεριφορές της γίνονται πρώτο θέμα, αρνητικά, στο διεθνή τύπο. Ένας διεθνής τύπος που αρχίζει να απορεί ανοικτά πια, αν υπάρχει μυαλό σε αυτούς που μας κυβερνούν ή αν την χώρα την κυβερνά μια ομάδα άμυαλων.

Δεν θα κάνω αντιπολίτευση σε αυτή την ανάρτηση.

Εξάλλου, τι αντιπολίτευση να κάνεις σε μια Κυβέρνηση, που κάθε ημέρα που περνά, απαξιώνεται στα μάτια και στην συνείδηση του κόσμου όχι μόνο ηθικά αλλά πολιτικά. Οι άνθρωποι αποχωρούν από μόνοι τους, και ήδη τα σημάδια αποσύνθεσης έχουν κάνει την εμφάνισή τους, εντονότερα από ποτέ άλλοτε. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται. Και η αγωνία του να στραφεί προς την Κεντροαριστερά εντονότερη όσο φτάνουμε σε διάστημα εκλογών.

Χθες, 04/10/2017, στο Μενίδι, άκουσα το Πρόεδρο να λέει :

«είχα καιρό να μιλήσω σε τόσο ωραία μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση».

Ο κόσμος της Ν.Δ. δηλώνει παρόν. Και δεν είναι τελικά μόνο ο κόσμος της Ν.Δ. που δηλώνει παρόν.

Λίγες ημέρες πίσω, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο με τον τίτλο «Βίοι Παράλληλοι», όπου σε αυτό το άρθρο, έδωσα μια εικόνα διαφοράς μεταξύ του Προέδρου της Ν.Δ. και του Κου. Τσίπρα.

Δεν είμαι ο μόνος που την έχω εντοπίσει. Όχι φυσικά μόνο σε θέματα νοοτροπίας και ηγετικών ικανοτήτων. Αλλά και σε άλλα ζητήματα.

Σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το γενικό συμφέρον του τόπου.

Και το γενικό συμφέρον του τόπου, αντανακλάται σε μια φράση : Είμαστε εδώ για να ενώσουμε.

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω. Στο μη περαιτέρω σε θέματα οικονομίας, σε θέματα θεσμών, οι θεσμοί δέχονται επιθέσεις σχεδόν καθημερινά, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, η κοινωνία μαστίζεται από βαριά λιτότητα, έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν προάγει κάτι ουσιαστικό παρά μόνο σπέρνει ανέμους για να θερίσει θύελλες, μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, μια κατάρρευση στο χώρο της υγείας, ένα ασφαλιστικό σύστημα που στηρίζεται σε πήλινα πόδια, δεν έχει αποδώσει σχεδόν τίποτα.. μια ρητορική που διχάζει, έναν Καμμένο να πιστεύει ότι το να λες ψέμματα είναι κάτι το φυσιολογικό, και γενικά μια ατμόσφαιρα που δεν σου δίνει τα φτερά να δημιουργήσεις αυτά που θα ήθελες και σκόπευες. Αντίθετα. Οι Κυβερνώντες αποθαρρύνουν τα πάντα.

Εδώ, είναι η στιγμή που η ιστορία καλεί και πάλι την παράταξη της Ν.Δ. ώστε να βάλει τη χώρα σε μια σωστή πορεία, σε μια πορεία προς την κανονικότητα, σε μια πορεία λογικής.

Από το χθες, φτάσαμε στο σήμερα.

Στο σήμερα όπου βλέπουμε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. ξανά, πάλι, συνεχίζει, την επαφή με την κοινωνία, επισκεπτόμενος νομούς της Βόρειας Ελλάδος, Κιλκίς και Σέρρες.

Ο Κος. Τσίπρας σχεδίασε την πολιτική καριέρα πάνω σε μια τακτική. Στο να φανεί ότι είναι ο άνθρωπος του λαού.

Το τι είναι ο Τσίπρας, αυτό το κατάλαβε το πανελλήνιο.

Το τι είναι όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πανελλήνιο το γνωρίζει. Και για όσους δεν το γνώριζαν, ευκαιρία πλέον να το καταλάβουν.

Η Ν.Δ. είναι μια λαϊκή παράταξη. Ο Πρόεδρός της είναι από το λαό, με το λαό για το λαό.

Και αυτό, καθημερινά πιστοποιείται. Γνωρίζω, ότι αυτή η εικόνα δεν θα αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι τα πρωτεία του ανήκουν… αποδείχθηκε όμως αγαπητοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι τελικά δεν είστε με το λαό. Είσαστε εναντίον του, μακριά από αυτόν και η προσπάθεια η οποία γίνεται είναι να εμφανισθεί η Ν.Δ. ότι δεν τον εκπροσωπεί.

Ξεχάσατε όμως ότι η Ν.Δ. είναι ανέκαθεν η παράταξη που τον εκπροσωπεί, είναι η παράταξη της εδραιώσεως της Δημοκρατίας στο τόπο μας.

Η ηγεσία της παρατάξεως κινείται. Ακούραστα. Και κινείται για να ζήσει από κοντά όχι μόνο αυτά που απασχολούν το κάθε νομό και τους ανθρώπους του, αλλά για να γίνει και ένα με αυτούς.

Εξάλλου, η ηγεσία, το είδος της ηγεσίας που έρχεται στη χώρα, είναι αυτό που επιβάλλουν οι καιροί και φυσικά το μέλλον. Μαζί με τους ανθρώπους. Και όχι μακριά από αυτούς.

Δεν δημιουργείς για τους ανθρώπους. Δημιουργείς ΜΕ τους ανθρώπους.

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βιομηχανικές παραγωγικές μονάδες και η σχετική σου δήλωση, δίνει ένα αίσθημα ότι η τόνωση της βιομηχανίας αλλά και γενικότερα των επενδύσεων πλησιάζει. Η στήριξη της Ν.Δ. και προσωπικά του Προέδρου της σε αυτήν και στο επενδυτικό σχέδιο που έχει παρουσιάσει είναι σαφέστατα κίνηση που έχει ως στόχο την αύξηση της απασχόλησης, όχι με κόλπα… αλλά με ουσία, και φυσικά αύξηση του Α.Ε.Π. της χώρας.

Η πορεία όμως συνεχίζεται.

Και έχει ακόμα δρόμο, δημιουργικό δρόμο, δρόμο επαφής με την κοινωνία, επαφής με την Ελλάδα.

Και η πορεία συνεχίζεται όπως ακριβώς ξεκίνησε.

Με διάλογο. Με προτάσεις. Με ιδέες. Με ανοικτές πόρτες.

Μια εκ βαθέων ανάλυση του τι πρέπει να γίνει. Και αυτό που πρέπει να γίνει που θα οδηγήσει.

Υπάρχει χαρτί. Υπάρχει μολύβι. Υπάρχουν προτάσεις. Υπάρχουν ιδέες. Υπάρχει θέληση και πίστη.

Δεν επενδύουμε στο διχασμό. Θα πάμε πολλά χρόνια πίσω και το μέλλον μας καλεί.

Και αυτό γίνεται σταδιακά μέρος της συνείδησης του κόσμου. Ενός κόσμου, ενός λαού, που θέλει επιτέλους να εργάζεται και να πηγαίνει στο σπίτι του έχοντας το αίσθημα της ικανοποίησης.

Ναι. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια νέα Ελλάδα.

Και ναι. Αυτή η Ελλάδα είναι μια προσπάθεια όλων μας.

Μια Ελλάδα που θα στηρίζεται σε αρχές, σε αξίες, στο αμοιβαίο σεβασμό, σε έναν άνεμο σύμπνοιας.

Είμαστε η μεγαλύτερη παράταξη της χώρας.

Και είμαστε διότι προερχόμαστε από τα σπλάχνα της.

Και καλούμαστε αρχικά, εμείς, της παρατάξεως, να τιμήσουμε αυτό που είμαστε. Και έχοντας τιμήσει αυτό που είμαστε, να φέρουμε και πάλι το λαό, ως η γνήσια λαϊκή παράταξη, και πάλι κοντά μας.

Ο Πρόεδρος Κος. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα των καιρών.

Και οι καιροί επιτάσσουν το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ.

Αυτοδυναμία.

Πάμε να γράψουμε την δική μας ιστορία.

Σας ευχαριστώ.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν