Άμυνα Διπλωματία

Εν μέσω πανδημίας ο Ερντογάν παραλαμβάνει άρματα μάχης και ραντάρ!(Φωτο)

Ετοιμάζεται να “παίξει τα ρέστα” του σε Αιγαίο, Έβρο και Αν. Μεσόγειο?…

Πραγματικά η πολιτική ελίτ με έδρα την Άγκυρα έχει πολύ ύποπτα σχέδια για αυτό το καλοκαίρι, μιας και εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παραλαμβάνουν πολεμικό υλικό όπως άρματα μάχης, ραντάρ, ενώ συνεχίζουν να μεταφέρουν όπλα στη Λιβύη και τη Συρία.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι 4 τουρκικές φρεγάτες είναι “παρκαρισμένες” μόνιμα σχεδόν έξω από τις ακτές της Λιβύης, ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά πλοία συνοδεύουν τουρκικά ερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο τουρκικός στρατός παρέλαβε την πρώτη παρτίδα αρμάτων μάχης Kaplan μέσου μεγέθους εγχώριας παραγωγής, αναφέρει η ιστοσελίδα janes.com.

Τα πρώτα έξι άρματα μάχης Kaplan παραδόθηκαν στον τουρκικό στρατό από την τουρκική εταιρεία FNSS. Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι το νέο αυτό άρμα μάχης έχει χαρακτηριστεί ως ένα πολύ ισχυρό όπλο στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Το νέο αυτό οπλικό σύστημα δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Modern Medium Tank (MMWT) από την τουρκική εταιρεία FNSS σε συνεργασία με την ινδονησιακή εταιρεία PT Pindad.

H Τουρκία παρέλαβε, επίσης από την Ουκρανία ένα κινητό ραντάρ επιτήρησης αέρος MARS-L μέγιστου βεληνεκούς 150 χιλιομέτρων.

Εκτός του ραντάρ η Τουρκία παρέλαβε και δύο (2) οχήματα υποστήριξης.

Το MARS-L λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων L και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις ηλεκτρονικές παρεμβολές και θα το τοποθετηθεί στη τουρκική βάση της Badirma, όπου εδρεύουν αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Επίσης η τουρκική Αεροπορία παρήγγειλε από τις ΗΠΑ 100 βλήματα αέρος-αέρος μικρού βεληνεκούς AIM-9X Block.2 Sidewinder της παρτίδας παραγωγής 20 (Lot.20).

Ο τύπος των AIM-9X Sidewinder που θα παραλάβει η Τουρκία δεν είναι γνωστός. Ενώ λοιπόν η Τουρκία πολεμά με την πανδημία και ο τουρκικός λαός μαστίζεται από τα κρούσματα, ο Ερντογάν προετοιμάζεται για κάτι πιθανόν πιο μεγάλο στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Ο ίδιος δεν έχει να περιμένει τίποτα τους επόμενους μήνες σε σχέση με τον τουρισμό ή οτιδήποτε άλλο, ενώ η λαϊκή δυσαρέσκεια για τα προβλήματα που βιώνει η χώρα, σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες απώλειες σε Συρία και Λιβύη γιγαντώνονται καθημερινά.

Το σχέδιο για τον νέο σουλτάνο είναι απλό και αφορά πιθανόν μια νέα πρόκληση κατά της Ελλάδος με την προσπάθεια διενέργειας ερευνών εντός της ελληνικής ΑΟΖ τώρα, που δεν έχει να χάσει οικονομικά τίποτα.

Η απάντηση όμως που θα λάβει από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι τουλάχιστον συντριπτική, σε τέτοιο βαθμό που θα ξαφνιάσει και τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να ρεφάρει ενωπίω του τουρκικού λαού και των δεινών που του επέφερε.

Πηγή: https://europost.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post