Ένοπλες Δυνάμεις

Ένα απλό ερώτημα στον πρεσβευτή της Ρωσίας για τους “αμυντικούς S-400”

Συμπαθέστατος κατά γενική ομολογία ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ. Συμπαθέστατος και αποτελεσματικός θα πρόσθετε κανείς. Κινείται αθόρυβα, όσο μπορεί, υπηρετώντας τα συμφέροντα της πατρίδας του. Και πολύ καλά κάνει. Γι’ αυτό τον έστειλαν άλλωστε.

Όταν όμως αναφέρεται σε ένα κρίσιμο για την ελληνική ασφάλεια θέμα, όπως αυτό της πώλησης των συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής προστασίας S-400 Triumf στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, το πράγμα αλλάζει. Η εξήγηση που βρήκε να μας πει, ήταν να μην ανησυχούμε, διότι πρόκειται για ένα «αμυντικό όπλο».

Δηλαδή κύριε πρέσβη μου, αν το γυρίσουμε… ανάποδα, είναι σα να μας λέτε «αν δεν σκοπεύετε να εισβάλλετε στην Τουρκία δεν κινδυνεύετε»; Κι αυτό προσβλητικό θα ήταν εδώ που τα λέμε, αλλά δεν είναι αυτή η ουσία στην αναφορά σας όπως μεταφέρθηκε από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων!

Δε μας λέτε κύριε πρέσβη μας, καλύτερα να μην το πάμε στη θεωρία που μας διδάσκει ότι ο αμυντικός ή επιθετικός χαρακτήρας ενός οπλικού συστήματος κρίνεται από τη χρήση του, αλλά ας επιχειρήσουμε να το δώσουμε με ένα απλό παράδειγμα για να το κατανοήσουν όλοι, αν και δεν ευελπιστούμε να λάβουμε απάντηση από ρωσικής πλευράς.

Έστω ότι η Τουρκία κατά τη διάρκεια μιας επιθετικής της ενέργειας μεταφέρει δυο πυροβολαρχίες του συστήματος που έχει εμβέλεια περί τα 400 χιλιόμετρα και τις στήσει π.χ. στα 100 χιλιόμετρα στην τουρκική ενδοχώρα.

Εάν λοιπόν κύριε πρέσβη μας η Τουρκία χρησιμοποιήσει τα S-400 για να ρίξει τα ελληνικά μαχητικά που θα πηγαίνουν να σταματήσουν τουρκικά τα οποία θα κινούνται για να πλήξουν στόχους εντός ελληνικής επικράτειας, πώς θα τα λέγατε; Επιθετικό ή αμυντικό οπλικό σύστημα; Ας αφήσουμε τις αηδίες…

Κι επειδή το πήγατε και παρακάτω εξισώνοντας την υπόθεση των S-400 με αυτή των S-300 στο ελληνικό οπλοστάσιο, υιοθετώντας την πανομοιότυπη επιχειρηματολογία του Ερντογάν, κάτι επίσης ιδιαίτερα προσβλητικό, ζητήστε να σας ενημερώσουν ότι η Ελλάδα ουδέποτε παρήγγειλε S-300 για την αεράμυνά της.

Κι όχι μόνο αυτό αγαπητέ. Από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν στο πλαίσιο της λύσης απεμπλοκής εξαιτίας της αντίδρασης της σημερινής σας… συμμάχου Τουρκίας στη δυτική Κρήτη (ούτε καν στην ανατολική Κρήτη να καλύπτει υποτίθεται την περιοχή προς το Καστελόριζο καθ’ οδόν για την Κύπρο), πιστέψτε μας… δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από αυτά που έλυσαν.

Τουλάχιστον τα επιχειρήματα Ερντογάν να τα αποφεύγετε, ακούγεται πολύ άσχημα για μια χώρα με το μεγαλείο και την Ιστορία που μεταφέρει σε βάθος αιώνων η Ρωσία, να εμφανίζεται τόσο απροκάλυπτα να στηρίζει την Τουρκία, πολλώ δε μάλλον του ισλαμιστή Ερντογάν.

ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πηγή: https://www.defence-point.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας