Απόψεις

Eνα… Γουδή

Θυμάστε την απειλή Κοτζιά, μετά την πανηγυρική παράδοση στον Ζάεφ των «όπλων» της Ελλάδας, για την υπεράσπιση του Μακεδονικού; «Μόλις γυρίσω από τις διακοπές μου, θα ασχοληθώ με το Αλβανικό για να το κλείσω κι αυτό το θέμα».

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Βέβαια, για τους πολίτες το θέμα είναι πότε ο Κοτζιάς, ο καμένος Καμμένος και ο πρωθιερέας τους θα κληθούν να απολογηθούν για τα εν γένει διπλωματικά επιτεύγματά τους -προσθέστε και τα άρτι… αμερικανορωσικά!- και όχι μόνο για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά δεν μπορώ να μη σημειώσω την τρομάρα που πήραμε από τη χαρούμενη διαπραγματευτική διάθεση Κοτζιά: «Ολα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω».

Κατανοώ το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου Κοτζιά να συνδέσει το όνομά του με την επίλυση των χρονιζόντων εθνικών θεμάτων. Αυτός, ένας μέσος υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, ένας καθηγητής ΠΑ.ΠΕΙ., ένας σύμβουλος της Ανατολικής Γερμανίας και απολογητής του στρατηγού Γιαρουζέλσκι, να αναφέρεται στη σύγχρονη Πολιτική Ιστορία ως… ο λύσας γόρδιους δεσμούς; Λίγο δεν θα ήταν…

Αλλά ας κρατήσει τα άλογα. Υπέγραψε συμφωνία στις Πρέσπες με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»; Γιατί ο Ζαεφ, απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του, θυμάται μόνο το… «Μακεδονία»; Υπέγραψε και την επιστολή προς ΝΑΤΟ για να πάρουν τα Σκόπια πρόσκληση; Να θυμάται ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της παράδοσης της εικοσιεπτάχρονης εθνικής γραμμής στον Ζάεφ από τον ίδιο, τον καμένο Καμμένο και τον Τσίπρα.

Εκχώρησε ο Τσίπρας μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια στον Ζάεφ για να περιφέρεται στην Ευρώπη και να δηλώνει: «Εμείς πήραμε από την Ελλάδα με τη συμφωνία των Πρεσπών ότι είμαστε Μακεδόνες. Δώσαμε στην Ελλάδα το όνομα erga omnes», ήτοι πήραμε από την Ελλάδα φλουρί κωνσταντινάτο και της δώσαμε βαρέλι δίχως πάτο!

Πόσο έτοιμος είναι ο Τσίπρας να επαναλάβει την επιτυχημένη συνταγή και με τον Ράμα; Τα αλβανικά ΜΜΕ δεν πανηγύρισαν για τη συνάντησή τους στο Λονδίνο. Εδωσαν έμφαση στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός τους: «Τέως υπουργοί και συνεργάτες του Ράμα κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών και το περιβάλλον του… βρομάει». Σιγά μην…. πτoηθεί ο Τσίπρας…

Συγκεχυμένες πληροφορίες έλεγαν ότι ο Κοτζιάς συζητούσε σοβαρά για το ζήτημα των περιουσιών των Τσάμηδων που κατασχέθηκαν από το ελληνικό κράτος λόγω εσχάτης προδοσίας. Ετοιμαζόταν τράμπα εις βάρος των Βορειοηπειρωτών;

Κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο ότι ο Τσίπρας, προκειμένου να πάρει συγχαρητήρια τηλεγραφήματα, θα ήταν ικανός να δώσει στον Ράμα και κατιτίς από… το Ιόνιο γιατί αυτό είναι το μοντέλο της συνήθους διαπραγμάτευσης που ασκεί… Κι ενώ το λέγαμε ως ανέκδοτο, ήρθε ο Χαν με τις δηλώσεις του και σκόρπισε τον πανικό.

Διότι ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης, ενώπιον και του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, απεκάλυψε μία πιθανή συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα, όπου εκεί που μας χρωστούσαν οι Αλβανοί, θα μας πάρουν και το βόδι!

Ο επίτροπος, αφού αναφέρθηκε, ενθουσιωδώς, στη διευθέτηση της ονομασίας της «Μακεδονίας», πήρε φόρα και το… τερμάτισε: Προανήγγειλε ότι «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για επαναχάραξη της θαλάσσιας οροθετικής γραμμής, θα είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες».

Δηλαδή πόσο χαρούμενοι πρέπει να είμαστε ως Ελληνες ότι ο Τσίπρας διαπραγματεύεται με τον Ράμα και την… αναδιάρθρωση των θαλασσίων συνόρων μας προς Αλβανία;

Ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού δεν του είπε ότι οι διασυνοριακές διενέξεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία έκλεισαν με το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου; Κανείς παρατρεχάμενος δεν έδειξε στο φωστήρα του Μαξίμου τους κρατικούς αλβανικούς χάρτες όπου η Αλβανία επεκτείνεται έως την περιοχή της Αρτας;

Εσπευσε η Κομισιόν να κάνει τη διόρθωση, αλλά το ζήτημα είναι τεράστιο για να κάνουμε ότι δεν το ακούσαμε. Είτε ήταν, πράγματι, γκάφα Χαν είτε ο Χαν λειτούργησε ως… λαγός!

Το τραγικό είναι ότι επειδή η Νέα Δημοκρατία θύμισε τα τετελεσμένα με τη «Βόρεια Μακεδονία» και απαίτησε να σταματήσει η μυστική διαπραγμάτευση με την Αλβανία, θύμωσε ο… Τζανακόπουλος. Τι λες τώρα!

Αραγε, πόσο νομίζει ο ανιστόρητος κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι απέχει η θριαμβευτική εκστρατεία στη Μικρά Ασία από την ταπεινωτική Μικρασιατική Καταστροφή; Ενα Γουδή…

Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας