Η Κραυγή του Ενστόλου

Εννέα χρόνια από την ίδρυση της ομάδας «ΔΙΑΣ»

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

H ομάδα ΔΙ.ΑΣ (ΔΙΚΥΚΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ) αναντίρρητα αποτέλεσε και αποτελεί την πιο αποτελεσματική μονάδα της ΕΛ.ΑΣ των τελευταίων ετών.

Στα εννέα χρόνια ύπαρξής της και δραστηριοποιούμενη από την πρώτη μέρα λειτουργίας της μέσα σ’ ένα περιβάλλον έντονης εγκληματικότητας είχε να ισορροπήσει ανάμεσα στην εμφανή αστυνόμευση για την πάταξη του εγκλήματος αλλά και της αποδοχής – προσέγγισης της Αστυνομίας από την κοινωνία και τους πολίτες της μέσω της δράσης της.

  • 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ
  • 9 ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗΣ
  • 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
  • 9 ΧΡΟΝΙΑ «ΔΙ.ΑΣ»

Τα κατάφερε άριστα και στα δύο αυτά στοιχήματα.
Οι γυναίκες και οι άντρες της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» από την πρώτη στιγμή ρίχνονται στην φωτιά, κυνηγούν το έγκλημα ανταποκρινόμενοι στις κλήσεις των πολιτών σε ΕΛΑΧΙΣΤΟ χρόνο, δημιουργώντας θετικό ρεκόρ, αλλάζοντας τον χάρτη της εγκληματικότητας αλλά και το βλέμμα των πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων νεαρής ηλικίας.
Πολύ γρήγορα αγκαλιάζονται από όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες, γίνονται τα δικά τους παιδιά που στέκουν δίπλα τους σε κάθε δυσκολία.
Η σχέση αυτή σφυρηλατείται με θυσίες και κόπους και σε πολλές περιπτώσεις με πολύ πόνο και αίμα αφού το τέρας της εγκληματικότητας απαιτεί θύματα.
Η Ομάδα «ΔΙ.ΑΣ» αποτελεί πλέον τον φύλακα Άγγελο σχεδόν όλων των πολιτών, την αγαπημένη Ομάδα μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά της είναι ΠΑΝΤΑ εκεί.
Φτάνουν πρώτα στις ληστείες, πρώτα στις κλοπές, πρώτα στη βοήθεια ανυπεράσπιστων συμπολιτών μας, πρώτα στη μεταφορά ασθενών, πρώτα στο καθήκον.
Γι’ αυτό και οι πολίτες ταυτίζονται με τις επιτυχίες τους και βυθίζονται στο πένθος με τις απώλειες τους.
Συντάσσονται μαζί τους θέλοντας να τους ευχαριστήσουν, πράττοντας το ελάχιστο ως δείγμα αναγνώρισης του έργου τους.

Γιατί το αξίζουν.

Αντιθέτως αυτό που σίγουρα δεν αξίζουν είναι η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια έως και σήμερα η Πολιτεία ως ανταμοιβή για την τεράστια αυτή κοινωνική προσφορά.

Σε τι να πρωτοαναφερθεί κανείς;
Στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για ανανέωση του προσωπικού που έχει υποστεί αμέτρητες σωματικές καταπονήσεις και ατυχήματα ενώ συγχρόνως έχει ΜΕΙΩΘΕΙ δραματικά ο αριθμός του;
Στα ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ κράνη και τις τρύπιες στολές;
Στην ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος διαβιβάσεων;
Στην ΚΑΘΗΛΩΣΗ της σε σταθερούς στόχους και την ΔΙΑΘΕΣΗ της στη φρούρηση Πολιτικών και επιχειρηματικών στόχων;
Στις ΚΑΚΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΕΣ μηχανές λόγω συνεχούς χρήσης πάνω στις οποίες καλούνται να περιπολούν;

Είναι πλέον καιρός, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα και η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του προσωπικού οδηγούν σιγά σιγά στη μεθοδευμένη αποδόμηση μιας Υπηρεσίας, που έμελλε να ταυτίσει το όνομα της με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Σήμερα η Ομάδα «ΔΙ.ΑΣ» κινείται στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, για όσο είναι ακόμα αυτό εφικτό, χάρις και μόνο στα τελευταία αποθέματα φιλότιμου και κουράγιου που διαθέτουν οι άντρες και οι γυναίκες της.

Όλοι, Πολιτική, Φυσική Ηγεσία και λαός, έχουμε την ηθική υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στο προσωπικό της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ» που μας κάνει διαχρονικά υπερήφανους.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας