Εθνικά Θέματα

Ένοχοι οι ψευδομουφτήδες της Ξάνθης και της Γλαύκης

της Θάλειας Χούντα
Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»


Την 13η Νοεμβρίου εκδικάστηκε υπόθεση στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενο τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, για αντιποίηση Αρχής. Κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε φυλάκιση επτά μηνών.
Η υπόθεση αφορούσε την κηδεία ενός Πομάκου στρατιώτη, όπου ο ψευδομουφτής, με συνδρομή και άλλων, αφαίρεσε την Ελληνική Σημαία από το φέρετρο και τοποθέτησε την τουρκική. Όλα αυτά, παρουσία του τότε Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού. Τότε, ο Αχμέτ Μετέ δεν είχε επιτρέψει στο νόμιμο μουφτή της Ξάνθης, να ασκήσει τα καθήκοντά του στην κηδεία.
Επίσης, για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε και ο ιμάμης της Γλαύκης στα Πομακοχώρια, Ερκάν Αζίζογλου σε φυλάκιση επτά μηνών.
Πριν λίγες ημέρες, που ήμουν στα Πομακοχώρια, είχα την ευκαιρία, να συζητήσω τις λεπτομέρειες της υπόθεσης αυτής με τον καλό φίλο μου και Αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Πομάκων Κεμάλ Φαρζλί. Μου είπε, ότι όντως έγινε προσπάθεια από τον ψευδομουφτή, να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Στρατηγού και της έκτασης που θα έπαιρνε το θέμα, να ακολουθεί αυτός φέρετρο στρατιώτη με τουρκική σημαία. Για το τραγικό γεγονός της απώλειας του νέου ανθρώπου, ούτε λόγος να γίνεται. Όπου μπορεί η τουρκική προπαγάνδα, θα εκμεταλλευτεί τα πάντα.
Ο Κεμάλ, είναι ο άνθρωπος, που γνωρίζει λεπτομέρειες «εκ των έσω» στα Πομακοχώρια και τον οποίο, παρ’ ότι τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν, να τον έχουν στο πλευρό τους, αυτός δημοσίως δηλώνει, ότι αγωνίζεται μόνο για την Πατρίδα και είναι «το δεξί μου χέρι» στο Εθνικό αυτό ζήτημα.
Αν οι υπόλοιποι, δεν θέλουν να κατανοήσουν, ότι με τον Κεμάλ συζητούμε τα πάντα, μου λέει τα πάντα και εγώ συντονίζω τις Πατριωτικές δράσεις … πρόβλημά τους!

Photo: Μαζί τον Κεμάλ Φαρζλί και άλλους Πομάκους

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας