Η Κραυγή του Ενστόλου

Έως Πότε;

του Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου

Η Πολιτεία, η Ε.Π.Ο και οι Π.Α.Ε από τη μια αποτάσσονται τη βία στα γήπεδα και μιλούν για εξυγίανση του αθλήματος σε θεωρητικό επίπεδο κι από την άλλη την πυροδοτούν με πράξεις και παραλείψεις τους.
Το τέλμα του Ελληνικού ποδοσφαίρου αποτυπώθηκε πλήρως στον τελικό αγώνα Κυπέλλου στην Αθήνα.

Αν και ο αγώνας τύποις ήταν χαρακτηρισμένος ως κεκλεισμένων των θυρών, οι επίσημοι προσκεκλημένοι που εισήλθαν στις VIP θύρες προκάλεσαν ταραχές και συνεπλάκησαν με τις Αστυνομικές δυνάμεις.
Ο πρωτόγνωρος τρόπος διάθεσης των προσκλήσεων από τις Π.Α.Ε και την Ε.Π.Ο αναδεικνύει την περίπλοκη σχέση μεταξύ Π.Α.Ε – Συνδέσμων φιλάθλων η οποία είναι βέβαιο ότι κρύβει σκοπιμότητες και μεγάλα συμφέροντα.
Ενώ στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, η Πολιτεία και οι παράγοντες του ποδοσφαίρου συνεργάζονται, απομονώνουν κι εν τέλει αποκλείουν τους ταραξίες από το άθλημα, στην Ελλάδα τους αναβαθμίζουν σε VIP.

Οι μάσκες όμως έπεσαν.

Ήρθε η ώρα η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεματοφύλακες της νομιμότητας, να σταματήσουν τον εμπαιγμό σε βάρος των συναδέλφων μου και να αποσύρουν επιτέλους τις Αστυνομικές δυνάμεις από τους αθλητικούς χώρους.
Αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να γίνει για να αφυπνιστεί μια κοινωνία που έχει εξοικειωθεί με τη βία στα γήπεδα.

Άλλωστε η υπέρμετρη διάθεση Αστυνομικών δυνάμεων για την προστασία συμφερόντων ιδιωτικών εταιριών σ’ ένα σκηνικό που απέχει παρασάγγες από το αθλητικό ιδεώδες, είναι τουλάχιστον ατυχής.

Πόσο δε μάλλον όταν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών οι εντολές για παθητική στάση των Αστυνομικών οδηγούν σε τραυματισμούς συναδέλφων μου.-

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας