Ένοπλες Δυνάμεις Η ΕΛ.ΑΣ ανά την Ελλάδα

Η επάνδρωση του φυλακίου ΛΑΙΜΟΥ στη Φλώρινα και η δικαίωση ενός προσωπικού αγώνα.

Φώτο: Ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής στην επίσκεψη του στο Ε.Φ “ΛΑΙΜΟΣ”

της Θάλειας Χούντα

Ένα χρόνο πριν, στο πλαίσιο ενός δημοσιογραφικού μου οδοιπορικού στη βόρεια Ελλάδα (https://gorganews.gr/el-as-konta-sta-fylakia-ton-synoron-mas) επισκέφτηκα συγκεκριμένα συνοριακά φυλάκια με ένα διπλό στόχο.
Να αναδείξω αφενός την ιστορική τους σημασία και αφετέρου τη σημερινή αποστολή που θα έπρεπε να έχουν, την εμπέδωση δηλαδή του αισθήματος ασφάλειας και σιγουριάς στους κατοίκους των ακριτικών χωριών μας.
Επανδρωμένα με την προβλεπόμενη δύναμη -είχα τονίσει τότε- θα απέτρεπαν την είσοδο λαθρομεταναστών, ληστειών και άλλων εγκληματικών πράξεων καθώς και της λαθροϋλοτομίας -ενός προβλήματος που μαστίζει την ευρύτερη περιοχή.

https://gorganews.gr/wp-content/uploads/2016/11/laimos1-1.jpg

Σήμερα, μετά από αυτή τη μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των συμπολιτών μας και των θεσμικών φορέων του Ελληνικού κράτους -που με φίλους και συνεργάτες ξεκινήσαμε το Νοέμβριο του 2016- νιώθω απόλυτη χαρά και δικαίωση μιας και στις 5 Ιουλίου του 2017, το φυλάκιο «ΕΦ ΛΑΙΜΟΥ» στη Φλώρινα γέμισε ξανά με φωνές και ζωή αφού αναβαθμίστηκε από φυλάκιο περιοδικής, σε μόνιμης επάνδρωσης.

Ένα μεγάλο Μπράβο στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε κάθε οπλίτη και αξιωματικό που, εκεί, φυλάτει τις Θερμοπύλες του Ελληνισμού.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας