Εθνικά Θέματα

Επιχείριση «Τάκλα Μακάν» στην Ελλάδα; Το μυστικό «όπλο» των Τούρκων που μπορεί να στραφεί κατά των Ελλήνων (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αποσυρθούν «σταδιακά» από την Συρία,

ωστόσο υπογράμμισε πως επιθυμεί να προστατέψει τους Κούρδους μαχητές στα βόρεια της χώρας, κατά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

Την ίδια ώρα η Τουρκία έχει έτοιμους χιλιάδες Ουιγούρους Τούρκους, με το βλέμμα και στην Ελλάδα.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τι σημαίνει αρχικά η δήλωση Τραμπ;

Πως αφενός η Εθνική Δεξιά του Τραμπ δίνει την ευκαιρία, με την μερική απενεργοποίηση, μέσω ανακοινώσεων αποχώρησης, των αμερικανικών στρατευμάτων, στην Εθνική Δεξιά του Πούτιν να αποτελέσει την μοναδική ρυθμιστική υπερδύναμη στην Συρία, αφετέρου θα προστατεύσουν και οι ΗΠΑ, αν χρειαστεί, τον κουρδικό παράγοντα, ο οποίος χαίρει την στήριξη και της Μόσχας, έχοντας συμμαχήσει με τον Άσυντ κατά ενδεχόμενης τουρκικής επέλασης.

Με άλλα λόγια η Τουρκία έχει απέναντί στην Συρία, τόσο τους Ρώσους που δεν επιθυμούν τουρκική εισβολή κατά των Κούρδων αλλά και τις αμερικανικές δυνάμεις, μέχρι τουλάχιστον να αποχωρήσουν, αν αποχωρήσουν όλες.

Οι Τούρκοι, από την πλευρά τους προσπαθούν να βρουν τρόπο να εισβάλλουν στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι στην Βόρεια Συρία, καθώς σε περίπτωση που τελικά αποκτήσουν αυξημένες εξουσίες στην Συρία, τότε θα ανοίξει για τα καλά ο δρόμος  δημιουργίας κουρδικού κράτους και σε τουρκικά εδάφη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχουν ετοιμοπόλεμους τους τουρκογενείς και τουρκόφωνους Uyghur (Ουιγούροι) από την Κίνα.

Οι Ουιγούροι είναι οι αυθεντικοί Τούρκοι το γένους, προερχόμενοι από την Δυτικά Κίνα, στην έρημο Τάκλα Μακάν.

Βρίσκονται στις ισλαμικές οργανώσεις που υπάρχουν στην βόρεια Συρία και έχει εκπαιδεύσει και επιστρατεύσει η Τουρκία.

Μεταξύ αυτών είναι και η οργάνωση Turkistan Islamic Party (Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν με δύναμη περίπου 5.000 αδρών), που συνεργάζεται με το τοπικό τμήμα της al-Qaida και εκεί βρίσκονται οι Ουιγούροι.

Πολεμά εδώ και πέντε χρόνια τον Άσαντ και έχει θέσει υπό τον έλεγχό της την al-Zanbaki, πόλη στην βόρεια Συρία (επαρχία του Idlib δίπλα ακριβώς από τα σύνορα με την Τουρκία).

Μάλιστα μαζί έχουν φέρει και τις οικογένειές τους, έχοντας εποικίσει την περιοχή, ως τουρκική.

Η Κίνα, από την πλευρά της δεν εμποδίζει την έλευση Ουιγούρων στην Ανατ. Μεσόγειο, καθώς, κατά αυτόν τον τρόπο, αποδυναμώνεται η κοινότητά τους στην κινεζική επικράτεια, όπου δημιουργούν διαρκώς προβλήματα., ενώ κρατά πολλούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι οποίοι παριστάνουν τους αδικημένους.

Δεν αποκλείεται, οι συγκεκριμένες οικογένειες, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά για τα τουρκικά σχέδια, κάτι που διαφαίνεται στον ορίζοντα, να χρησιμοποιηθούν σε άλλους στόχους της Τουρκία, όπως είναι η Ελλάδα, με την μορφή φυσικά «προσφύγων», οι οποίοι κατακλύζουν το Αιγαίο.

Οι άνθρωποι αυτοί, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς, έφεραν τις οικογένειες τους χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από την Τουρκία. Ακραίο σενάριο να αποσταλεί αριθμός από αυτούς και στην Ελλάδα;

Τι λέτε;

Μην ξεχνάμε πως οι Τούρκοι στην αντιπαράθεσή τους με τον Ελληνισμό χρησιμοποιούν τον όρο «γαλάζια πατρίδα» (διαβάστε ΕΔΩ), όπως «γαλάζια» είναι η σημαία των Ουιγούρων Τούρκων.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: https://www.el.gr

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν