Ελλάδα Σώματα Ασφαλείας

Επίσημα ΕΛ.ΑΣ: Απλώς «Κινέζοι Ρου-φιά-νοι»;

Της Θάλειας Χούντα

Είχα γράψει για τα Επίσημα της ΕΛ.ΑΣ. και ότι αυτή η Διεύθυνση δεν συνοδεύει, όπως προβλέπεται, τους ανθρώπους όπου έχει διατεθεί, αλλά τους παρακολουθεί και καταγράφει τις κινήσεις τους. Κοινώς, όπως λέγανε παλιά, κάνει τον «ρουφιάνο» του κόσμου!

Και για να μην μένουμε μόνο στα λόγια, ας πάρουμε μια ιδέα, για το τί ακριβώς γράφεται σε κάποιες υπηρεσιακές αναφορές: «Το βράδυ αναχωρήσαμε από την οικία για εστιατόριο στο Χαλάνδρι, όπου ήταν για φαγητό ο σύζυγός της με τον …. Εξήλθαν στις 01.45 με προορισμό…». Ακόμη μία: «Στις 23.00 αναχώρησαν οι … με τον … στο αυτοκίνητο του κυρίου όλοι μαζί για την πλατεία Καισαριανής όπου συνέφαγαν σε εστιατόριο». Και βεβαίως, υπάρχει και ο μέγιστος βαθμός «ρουφιανιάς», αφού αναφέρουν για συνομιλία με δικό τους αξιωματικό: «δεν φτάνει που σας δίνω ενισχύσεις, τον π@ιζετ@ι κιόλας».

Αφού το παραδέχονται μεταξύ τους, εμείς τι άλλο να προσθέσουμε;

Πέραν των άλλων, γεννάται και σοβαρότατο θέμα για τον Διευθυντή των Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. και τον ρόλο που έχει, ο οποίος αποδέχεται, αν δεν παροτρύνει, τέτοιου περιεχομένου υπηρεσιακές αναφορές και δεν κάνει τίποτα με το προσωπικό του.

Κανένας δεν τον έχει ενημερώσει για τα ¨προσωπικά δεδομένα;¨ Εμπίπτουν όλα αυτά στην έννοια του υπηρεσιακού καθήκοντος της συνοδείας ανθρώπου; Και αν εμπίπτουν, γιατί δεν έχει επιβάλλει σε όλους τους αστυνομικούς να γράφουν αναφορές του ιδίου περιεχομένου, αλλά επιλεκτικά σε κάποιους;

Μήπως επειδή δεν έχει ώρα, γιατί … ενημερώνει την ηγεσία του ή καταθέτει σαν αυτόκλητος μάρτυρας υπέρ της;

Ντροπή σας και μεγαλύτερη Ντροπή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. που επιμένει, να κάνει, ότι δεν καταλαβαίνει και με την απραξία του επιτρέπει τέτοια παράνομα και αντιδημοκρατικά φαινόμενα. Αλλά εδώ παραβίασαν μπροστά στα μάτια του την διαταγή του και ακόμη «κοιτάει αλλού» …

Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο πολύ συναρπαστική!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας