Σώματα Ασφαλείας

«Επίσημες» ιστορίες της ΕΛ.ΑΣ.!

της Θάλειας Χούντα

Οι συγκυρίες ήρθαν κατά τέτοιο τρόπο, ώστε τα γεγονότα να κλείσουν τον κύκλο τους και να αποκαλύψουν τα πρόσωπα και το ρόλο τους. Ένα ρόλο, που ήδη είχε διαφανεί αλλά τώρα, επιβεβαιώνεται από τα πλέον «επίσημα χείλη».

Έχω και παλαιότερα αναφερθεί στο θέμα της Διεύθυνσης Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. σήμερα όμως, θα έχετε όλοι την ¨ευκαιρία¨, να μάθετε, πως εφαρμόζονται στην πράξη κάποια πράγματα, με την παράθεση γεγονότων και ειδικότερα, την παλαιότερη παροχή αστυνομικής συνοδείας μου και σχετικά, με τα αν αυτή είχε παραχωρηθεί για «όλη την χώρα».

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: με έγγραφη διαταγή του, δεν αναφέρει τίποτα το συγκεκριμένο και παραπέμπει σε π.δ. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, υπήρχε η απάντηση «ναι» ή «όχι».

Πρώην Διευθυντής Επισήμων ΕΛ.ΑΣ.: για πενήντα δύο ημέρες δεν απαντάει απολύτως τίποτα και μετά την ύπαρξη συμβάντος, απαντάει για παροχή της συνοδείας σε όλη την χώρα. Μετά όμως, εγγράφως εφαρμόζει την παροχή για «εντός ορίων ΓΑΔΑ».

Διεύθυνση Επισήμων ΕΛ.ΑΣ.: εφαρμόζει κανονικά την παροχή για  «εντός ορίων ΓΑΔΑ».

τ. Σύμβουλος Ν. Τόσκα: καταθέτει επισήμως, ότι η παροχή εξ’ αρχής ήταν για  «εντός ορίων ΓΑΔΑ». Τυχαία … έχει στενή σχέση με τον πρώην Διευθυντή των Επισήμων. Πως, άραγε, έχει γνώση της κατάστασης;

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: είναι ενήμερος από την πρώτη στιγμή και κατά την προσφιλή του τακτική, δεν κάνει απολύτως τίποτα. Αν ίσχυε η διαταγή του για παροχή συνοδείας σε «όλη την χώρα», έχουμε το φαινόμενο, οι υφιστάμενοί του να την παραβιάζουν ευθέως και ο ίδιος ¨περί άλλων τιρβάζει¨. Εάν ίσχυε η διαταγή του για  «εντός ορίων ΓΑΔΑ», έχει απαντήσει εγγράφως ψευδώς.

Υποστράτηγος Διευθυντής Επισήμων ΕΛ.ΑΣ.: ο χρόνος έχει σταματήσει στην Τροχαία! Ποια «επίσημα», ποια «όρια ΓΑΔΑ», ποια «χώρα», ποια «συνοδεία»;

Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: στη δικαιοδοσία του ανήκει η Διεύθυνση Επισήμων και έχει ενημερωθεί. Τι έχει κάνει; Το άλλο με τον Τοτό το γνωρίζετε;

Αυτή είναι μία πραγματική ιστορία, με πραγματικά πρόσωπα – που απαρτίζουν την ηγεσία και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και αποδεικνύει, τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας τους. Αν αυτό λέγεται σκέψη και αν λέγεται λειτουργία!

Απ’ όλα αυτά, ας κρατήσουμε την επίσημη έγγραφη θέση του τ. Συμβούλου του Ν. Τόσκα, αφού λόγω θέσεως γνωρίζει καλύτερα όλων των υπολοίπων. Όλοι βέβαια, θα έχουν επισήμως τη δυνατότητα, να προσπαθήσουν, να τα εξηγήσουν όλα αυτά.

Κατά τα άλλα … υπάρχουν και απαιτήσεις από την κοινωνία! Ας είναι καλά, μόνο οι αστυνομικοί που δίνουν τον καθημερινό αγώνα στο δρόμο, σεβόμενοι το λειτούργημα και την αποστολή τους. Και μέσω της δικής τους δουλειάς φροντίζουν, να αναδεικνύονται διάφοροι διάττοντες αστέρες.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας