Οικονομία

Έρχεται χαράτσι στα diesel αυτοκίνητα – Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν

Επαναφέρει η Κυβέρνηση στο τραπέζι το “πράσινο” τέλος, το οποίο θα επιβαρύνει τα αυτοκίνητα diesel.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες μας, η Κυβέρνηση ετοιμάζει την επιβολή ενός νέου χαρατσιού, το οποίο θα επιβληθεί σε αυτοκίνητα που διαθέτουν πετρελαιοκινητήρες παλαιότερης τεχνολογίας και συγκεκριμένα απο EURO5 και πίσω. Θυμίσουμε οτι τα καινούργια diesel αυτοκίνητα είναι αποκλειστικά EURO6.

Πρόκειται για ένα πράσινο σήμα, στα πρότυπα κάποιων χωρών της EE, οι οποίες βέβαια δε φορολογούν το αυτοκίνητο τόσο κατα την αγορά του, αλλά περισσότερο κατα τη χρήση του. Στην Ελλάδα οι Κυβερνήσεις το φορολογούν βαρέως τόσο κατα την αγορά, όσο και κατα τη χρήση του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το χαράτσι αρχικά, θα κληθούν να το πληρώσουν οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας απο EURO 5 και κάτω ή όσοι έχουν diesel οχήματα από το 2010 και πίσω.  Το χαράτσι εκτιμάτε ότι θα είναι στα 50 με 70 € για τα IX αυτοκίνητα EURO 5, και θα αυξάνεται προοδευτικά στα παλαιότερα κατα περίπου 30%.

Τα επαγγελματικά οχήματα δε, άνω των 1.5 τόνων, καθώς και τα φορτηγά κλπ, θα πληρώσουν αρκετά περισσότερο (εκτιμάται 100€ και πάνω), ενώ εξετάζεται να πληρώνουν αυξημένο τέλος και τα αυτοκίνητα που έχουν αποκτηθεί με leasing, αφού θεωρείται ότι κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, οπότε συνολικά ρυπαίνουν περισσότερο από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα…

Ολα αυτά είναι ένα απο τα σενάρια που εξετάζονται, όπως εξετάζεται να καταργηθεί η ατέλεια στην αγορά αυτοκινήτου στις πολύτεκνες οικογένειες οικογένειες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας