Επιστήμη & Τεχνολογία

Έρευνα: Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουμε λιγότερο σεξ

Η μείωση της σεξουαλικής πράξης που παρατηρείται σε πολλές χώρες της Δύσης συνδέεται με ένα κοκτέηλ τεχνολογικών και κοινωνικών αιτιών.

Σε σύγκριση με την δεκαετία του 1990, οι Αμερικανοί έχουν δέκα σεξουαλικές επαφές τον χρόνο. Πρόκειται για μείωση 15% και το βρετανικό BBC ενδιαφέρεται για το ζήτημα, σε μεγάλο αφιέρωμα, το οποίο αφορά την σεξουαλική ζωή των πολιτών στο σύνολο των ανεπτυγμένων χωρών της Δύσης.

[Η Αγκαλιά, Ζευγάρι ερωτευμένων -Του Egon Schiele]

Ο πρώτος ένοχος: οι τεχνολογίες της σεξουαλικότητας, δηλαδή το πορνό και τα social media. Το πορνό θεωρείται ύποπτο γιατί ευνοεί τον «εθισμό» και μειώνει την επιθυμία για την «πραγματική σεξουαλικότητα». Τα social media θεωρούνται ύποπτα ότι διαχέουν την προσοχή.
Η επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, καθώς και η επιμήκυνση του χρόνου εργασίας κατά τον οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο γραφείο και συνδέονται με εργαλεία επικοινωνίας, παίζουν επίσης έναν ρόλο. Οι άνθρωποι δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, έχουν στρες και πέφτουν συχνά σε διάφορους εθισμούς, όπως το αλκοόλ.
Επίσης, οι δυτικές κοινωνίες γνωρίζουν αύξηση των περιστατικών άγχους και κατάθλιψης, τα οποία συνδέονται με μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα. Εξάλλου, οι νέες ηλικίες πλήττονται περισσότερο και στους «millenials» η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μειωμένη. Η εργασιακή ανασφάλεια και η ανασφάλεια κατοικίας, μαζί με τους φόβους απέναντι στις αναταράξεις του κόσμου, εξηγούν αυτή τη μείωση της σεξουαλικής διαθεσιμότητας.
Τελικά, είναι «η φύση της σύγχρονης ζωής» που θεωρείται ένοχη για την μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την έρευνα του BBC: «Δηλαδή έναι μείγμα ανασφάλειας και τεχνολογίας».

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας