Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

«Έργα και Ημέρες» του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

της Θάλειας Χούντα

Θα δημοσιεύσω τα γεγονότα αυτούσια και κατόπιν, θα βγάλουμε το συμπέρασμά μας. Και το γεγονός, είναι κάτι που δεν μπορεί, να αμφισβητηθεί αλλά και να επιτρέψει άλλες ¨σκέψεις¨ και όποιες νοηματικές και νοητικές υπερβάσεις. Ή κάθεσαι στο γραφείο σου και οραματίζεσαι φαντάσματα κάθαρσης ή κάποια στιγμή, πρέπει να αντιληφθείς, τι γίνεται μπροστά στα μάτια σου ή, τουλάχιστον, να προσπαθήσεις.

Είχα αιτηθεί από τον Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ., να λάβω γνώση αρχικά του πορίσματος και κατόπιν του πειθαρχικού φακέλου, μετά από ε.δ.ε. που πραγματοποιήθηκε. Ο Επιτελάρχης, που έβαλε την τελική υπογραφή αποδοχής του πορίσματος και ο Διευθυντής Προσωπικού μου απάντησαν, ότι πρέπει πρώτα, να ολοκληρωθεί μία διαδικασία. Τους έκανα γνωστή σχετική απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι το πόρισμα χορηγείται στον πολίτη άμεσα και χωρίς άλλη διαδικασία. Επίσης, ότι κατ’ επανάληψη η ΕΛ.ΑΣ. έχει ακολουθήσει την διαδικασία αυτή και τώρα, πρέπει να γίνει το ίδιο. Η συνέχεια της υπόθεσης εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, με το πόρισμα να μην έχει χορηγηθεί.

Αίφνης, σε άλλη, άσχετη με την πιο πάνω, υπόθεση, εμφανίζεται ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και μου χορηγεί το Πόρισμα, που είχα αιτηθεί.

Συμπέρασμα: Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εφαρμόζει την απόφαση της Αρχής και αποδεικνύει, ότι ο Επιτελάρχης και ο Διευθυντής Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. παρανομούν. Γιατί, δεν μπορεί και οι δύο πλευρές να έχουν δίκιο. Ή ο Αρχηγός έχει δίκιο που χορήγησε το πόρισμα ή ο Επιτελάρχης και ο Προσωπάρχης που δεν το έχουν ακόμη χορηγήσει. Σε κάθε περίπτωση, Αρχηγός είναι αυτός, έχει τον πρώτο, τον καθοριστικό και τον τελευταίο λόγο.

Η νομική οδός που έχει ανοίξει, παίρνει πια νέα τροπή και θα έχει άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Τώρα, τι γίνεται με τον Επιτελάρχη και τον Διευθυντή Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.;

Ποιος εφαρμόζει και ποιο νόμο;

Ποιος τελικά, προσπαθεί, να κοροϊδέψει ποιον;

Ντροπή δεν υπάρχει;

 

Υγ. Για τους αφελώς ακολουθούντες το ¨δόγμα¨ να μην διατηρούν επικοινωνία, ενδεικτικά, η περίπτωση αυτή τους αποδεικνύει αυτό που γινόταν, ότι επικοινωνία ήταν η επιθυμία, να υπάρχει μόνο με τον Αρχηγό! Έπεται συνέχεια …

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας