Εθνικά Θέματα

Ερντογάν προς ΝΑΤΟ και ΕΕ: «Αν δε μας στηρίζετε, οι τρομοκράτες θα αιματοκυλίσουν τον κόσμο»

Ο Ερντογάν απειλεί τις χώρες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ πως αν δεν πάψουν να στηρίζουν τους Κούρδους του PKK και του YPG καθώς επίσης και τους οπαδούς του Γκιουλέν, η Τουρκία θα καταρρεύσει και οι τζιχαντιστές θα αιματοκυλίσουν την Ευρώπη.

Μιλώντας σε σύναξη του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη την Δευτέρα, σύμφωνα με την Daily Sabah, δήλωσε πως η Τουρκία δρα σαν φράγμα μεταξύ των ομάδων τρομοκρατών και του υπόλοιπου κόσμου, καθώς επίσης και σαν χώρος καταφυγής προσφύγων. Πρόσθεσε δε πως «η στήριξη που δίνεται στην Τουρκία μας δίνει δύναμη να πολεμήσουμε τρομοκρατικές οργανώσεις που στοχεύουν στην ασφάλειά μας»

«Η Τουρκία δρα σαν φράχτης ανάμεσα σε τρομοκρατικές ομάδες και τον υπόλοιπο κόσμο ξεκινώντας από την Ευρώπη. Αν αποτύχουμε σε αυτή την μάχη, αν καταρρεύσει αυτό το φράγμα τότε οι ομάδες αυτές θα αιματοκυλίσουν τον κόσμο με μια πλημμυρίδα φωτιάς.

Εμείς λέμε αντί να αδυνατίζουμε το φράγμα ας το δυναμώσουμε. Κάθε στήριξη στην Τουρκία είναι συμβολή στην ασφάλεια των χωρών αυτών»

Ο Ερντογάν άσκησε κριτική στην ΕΕ για εθελοτυφλία στην δράση του PKK

Πρόσθεσε δε πως η ΕΕ θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας κατά των τρομοκρατικών ομάδων καθώς έχει μακρά εμπειρία αντιμετώπισής τους αλλιώς αργά ή γρήγορα η ΕΕ θα πέσει θύμα και θα στοχοποιηθεί από αυτές.

Κατηγόρησε δε τις ΗΠΑ πως παρέχουν όπλα στους Κούρδους, χωρίς όμως να τις κατονομάσει, λέγοντας απλά πως σε όπλα που βρέθηκαν υπήρχαν σειριακοί αριθμοί που δείχνουν πως προέρχονται από συμμάχους.

Η εφημερίδα καταλήγει επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ παρείχε όπλα στην YPG στην Βόρεια Συρία, τονίζοντας πως υπάρχουν οργανικοί δεσμοί του YPG με το PKK.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας