Οικονομία

Εθνική Τράπεζα: Τέλος της κρίσης, πρόεδρος ο Θωμόπουλος

Νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, με ψήφους 12-1, εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Θωμόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αίρει ουσιαστικά το διοικητικό αδιέξοδο της τράπεζας και εξομαλύνει την κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας εξέλεξε τον κ. Θωμόπουλο ως νέο πρόεδρο με 12 ψήφους υπέρ και μία κατά. Η σημερινή συνεδριάση, η οποία εκ του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, φαίνεται ότι ήταν συναινετική, βάζει τέλος στο «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε από την περασμένη Πέμπτη όταν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο μέτοχο στην ΕΤΕ, έθεσε θέμα για τη μη εκλογή Τσιτσιράγκου και ζήτησε τριήμερη αναβολή του Δ.Σ. της τράπεζας.

Το Ταμείο σε δύο θυελλώδεις και πολύωρες συνεδριάσεις συζήτησε εκτενώς τη στάση που θα ακολουθήσει, έχοντας ωστόσο ως βασική παράμετρο -εν μέσω των αντικρούομενων απόψεων- τη σύσταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ο κ. Θωμόπουλος, ο οποίος παίρνει της παραιτηθείσης Λούκας Κατσέλη, είχε διατελέσει υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΧΣ.

Θέση στο ζήτημα έχει επιφυλαχθεί να λάβει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κύριος μέτοχος στην ΕΤΕ με ποσοστό άνω του 40%.

Χθες το βράδυ, σύμφωνα με πηγές κοντά στις εξελίξεις, επιτεύχθηκε συμβιβασμός μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση, δίχως να υπάρξουν παραιτήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται το τραπεζικό σύστημα και αποτρέπονται περαιτέρω κλυδωνισμοί.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά το πέρας του διοικητικού συμβουλίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Δέσποινα Λάππα

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας