Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Εθνοφύλακες κατά Στεφανή: Η γνώμη του δεν έχει σημασία

Εθνοφύλακες κατά Στεφανή: Η γνώμη του δεν έχει σημασία λένε και διατυπώνουν την άκρως επικίνδυνη άποψη ότι ο Εθνοφύλακας δεν έχει λόγο να πολεμήσει

Επιστολή με την οποία διατυπωνονται άκρως επικίνδυνες απόψεις για τον ρόλο της Εθνοφυλακής και δυστυχώς δικαιώνεται το Armyvoice.gr για τα δημοσιεύματά του, λάβαμε και δημοσιεύουμε σήμερα.

Ο κ. Αλέξιος Βέλτσας βρίσκει απόλυτα λογικό να παραδίδουν οι Εθνοφύλακες τα όπλα τους, γιατί όπως υποστηρίζει δεν έχουν λόγο να  πολεμήσουν για τέτοια πατρίδα!

Δηλαδή αν στο μέλλον κρίνει ότι η Τουρκία πρέπει να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη στην περιοχή του, θα παραδώσει τα όπλα του και θα ταχθεί με τον κατακτητή;

Μιλάμε για πρωτοφανείς απόψεις, που δείχνουν ότι πίσω από τις λαμπερές επικοινωνιακές εκδηλώσεις των Εθνοφυλάκων που άρχισαν να προβάλλονται έντονα με πρωτοβουλία του Αλκιβιάδη Στεφανήυπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Μάλιστα στην επιστολή ο κ. Βλέτσας στρέφεται ακόμα και κατά της πολιτικής ηγεσίας λέγοντας ότι «η γνώμη του κ. Στεφανή, καθώς και οποιουδήποτε προϊσταμένου τους, στερείται σημασίας»

Η επιστολή την οποία και δημοσιεύουμε είναι η περίτρανη απόδειξη ότι οι Εθνοφύλακες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους όπως οι ίδιοι κρίνουν και όχι απαραίτητα για την άμυνα της χώρας απέναντι στον εχθρό. 

Αρνούνται να συντονιστούν με τις Ένοπλες Δυνάμεις και συντάσσονται με όποιον αυτοί κρίνουν ως αντίπαλο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν επικριθεί για τη στάση τους να προσφέρουν μηχανήματα και πληρώνουν αυτή τη στιγμή το τίμημα, καθώς έγιναν αντικείμενο χλεύης από τους ακρίτες των νησιών, και νομικών κινήσεων από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο ποτέ κανένας στρατιωτικός δεν είπε ότι για τέτοιους ακρίτες εγώ δεν πολεμάω, όπως αντίθετα κάνουν οι Εθνοφύλακες λέγοντας ότι δεν έχουν λόγο να πολεμήσουν για τέτοια πατρίδα.

Κανένας μα κανένας λόγος δεν δικαιολογεί την παράδοση των όπλων τους.

Εθνοφύλακες κατά Στεφανή: Η γνώμη του δεν έχει σημασία

Διαβάστε την επιστολή και θα αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος:

«Αναφερόμενος στο άρθρο της κας. Ηλιάδη, θα ήθελα να παραθέσω εν συντομία την άποψή μου.

Η γνώμη του κου. Στεφανή, καθώς και οποιουδήποτε προϊσταμένου τους, στερείται σημασίας μπροστά στην κίνηση των εθνοφυλάκων.

Οι στρατιώτες παραλαμβάνουν τα όπλα τους για να προστατέυσουν την Πατρίδα τους, με κόστος τη ζωή τους άν χρειαστεί. Ειδικά οι εθνοφύλακες, όμως, για να προστατεύσουν τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Η Πατρίδα δεν είναι όμως κάτι αόριστο. Είναι αξίες και ιδέες. Επίσης είναι ο θεσμός που εξασφαλίζει παιδεία, υγεία, αξιοπρέπεια, οικονομική και κοινωνική ευστάθεια. Όταν η πατρίδα τα παρέχει σε ικανοποιητικό βαθμό, ο πολίτης λειτουργεί αυξητικά ώς προς αυτά και άν παραστεί ανάγκη, θα πολεμήσει για να τα διασώσει.

Άς μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι Εθνοφύλακες, όχι γιατί τους έβαλαν, αλλά γιατί ο καθένας τους έχει τους λόγους του. Τη γυναίκα τους, το φίλο τους, το σπίτι τους, την δουλειά και την ησυχία τους.

Η στάση των εθνοφυλάκων δείχνει όχι ότι δεν τους σέβεται η ΠατρίδαΗ Πατρίδα δεν κατάφερε να τους υπερασπιστεί πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά. Νοιώθουν ότι η γνώμη τους δε λαμβάνεται υπ’ όψιν για τίποτα πλέον.

Ο πολίτης υπηρετεί το κράτος, όχι το κράτος τον πολίτη. Και στο τέλος το βρίσκουν απέναντί τους με τον πιό επίσημο τρόπο: διμοιρίες της αστυνομίας, αδερφοί τους, που τους αντιμετωπίζουν σαν κοινούς βανδάλους.

Αντί, λοιπόν, να μας προβληματίζει το τί έκαναν οι Εθνοφύλακες , καλό θα ήταν να σκεφτούμε το ΓΙΑΤΙ το έκαναν.

Άν ο Εθνοφύλακας δεν έχει λόγο να πολεμήσει, είναι αργά για διαπιστώσεις και κανενός ΥΦΕΘΑ η γνώμη δε βοηθάει.

Με εκτίμηση,
Βλέτσας Αλέξιος

Πηγή: https://www.armyvoice.gr/

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας