Εθνικά Θέματα Κυρίως Θέμα

Έβρος: Τούρκοι κομάντο κάνουν το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» και σημαδεύουν Έλληνες αστυνομικούς! (βίντεο)

Νέες προκλητικές ενέργειες από τους Τούρκους στα σύνορα στον Έβρο, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, φαίνονται Τούρκοι κομάντο απέναντι από τις Φαίρες Έβρου να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις και χειρονομίες κατά των αστυνομικών.

Οι Τούρκοι στρατιώτες φαίνεται να κάνουν το σήμα των «Γκρίζων Λύκων», ενώ ένας από αυτούς σημαδεύει τους Έλληνες αστυνομικούς. Όπως λένε οι αστυνομικοί, δεν γνωρίζουν για ποιο λόγο το κάνουν αυτό.

Nέα επεισόδια στις Καστανιές

Οι ένταση στα σύνορα στον Έβρο συνεχίζεται για ακόμα μία ημέρα με τους μετανάστες να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ, δακρυγόνα και πέτρες κατά των αστυνομικών που είναι παρατεταμένες στη συνοριογραμμή να απαντούν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ οι μετανάστες αύρες της Αστυνομίας και οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθούν με κάθε τρόπο να απωθήσουν τις επιθέσεις.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Frontex

«Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας προς το προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στον Έβρο, σε επίσκεψη του σήμερα το πρωί, με αφορμή την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο υπουργός συνοδευόταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί και την διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης της FRONTEX, Ana Cristina Jorge.

Αρχικά μετέβησαν στο Φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, όπου ενημερώθηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο, από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, για την κατάσταση που επικρατεί στη συνοριογραμμή.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο εκτελεστικός διευθυντής του FRONTEX απηύθυναν ομιλίες στο προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη – μέλη για την επιχείρηση RABIT της FRONTEX, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: https://www.lykavitos.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας