Σώματα Ασφαλείας

Φίμωση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

της Θάλειας Χούντα

Ήταν, δυστυχώς, αναμενόμενη η άσκηση πειθαρχικών μέτρων εναντίον αστυνομικών, από τον ίδιο τον υπουργό Ν. Τόσκα. Μια κίνηση, από έναν υπουργό που επικαλείται, ότι είναι ¨πολιτικό όν¨ και δεν αφήνει στους τρίτους το δικαίωμα, να τον χαρακτηρίσουν.

Ο Ν. Τόσκας είχε δώσει δείγματα της πολιτικής, κατ’ αυτόν, του θέσης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα, είχα την … τιμή να είμαι η πρώτη και εκ των υστέρων ακολούθησε η αξιωματική αντιπολίτευση, που το ¨πολιτικό όν¨ αποκάλεσε «ακροδεξιά», σαν πολιτική απάντηση σε νομική διαδικασία. Υπήρξε και η πρόσφατη απαγόρευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων, για να μας υπενθυμίσει το ¨πολιτικό όν¨, πως οραματίζεται την δημοκρατία.

Είναι ό,τι πιο οπισθοδρομικό, το να ζητά ο υπουργός Ν. Τόσκας, να έχει τον έλεγχο και των λεγομένων, από τους συνδικαλιστές. Τι περιμένει; Να τον προσκυνάνε; Να μην εκφέρεται αντίθετη γνώμη; Να μην του ασκείται κριτική – έστω και σκληρή αλλά πάντα κριτική; Αν περιμένει αυτά και άλλα παρόμοια, δεν χρειάζεται να κουραστεί και να ψάχνει, να τα βρει μακριά του. Μέσα στο Αρχηγείο θα βαρεθεί, να διαλέγει πειθήνια όργανα, που θα τον επιβραβεύουν για τις επιλογές του. Ο εκτός υπουργείου κόσμος, έχει ακόμη το δικαίωμα, να κρίνει, να συνδικαλίζεται, να αποφασίζει.

Και για να τελειώνουμε με το Ν. Τόσκα, θα πρέπει δημόσια να απαντήσει, εάν έχει αιτηθεί την πειθαρχική δίωξη και ανωτέρων ή ανωτάτων αξιωματικών, για το χάλι που βρίσκεται σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. από υλικοτεχνικής υποδομής. Και πολλές άλλες περιπτώσεις, που σιγά – σιγά θα πάρουν τον δρόμο της δημοσιότητας.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας