Άμυνα Διπλωματία

Foreign Policy: Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «έτοιμος» να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την παραλαβή του ρωσικού Α/Α συστήματος S-400, με το επιτελείο του Αμερικανού Προέδρου να έχει καταρτίσει δέσμη μέτρων τιμωρίας της Άγκυρας.

Σύμφωνα με το «Foreign Policy», ο Λευκός Οίκος περιμένει να περάσει η επέτειος του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το 2016, για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο Τραμπ δεν ήθελε οι κυρώσεις να γίνουν νωρίτερα γνωστές, ώστε να μην ρίξει φωτιά στην άποψη ότι η Ουάσιγκτον ήταν πίσω από τους πραξικοπηματίες.

Οι S-400 ξεκίνησαν να φθάνουν στην Τουρκία την Παρασκευή, αλλά οι ΗΠΑ προτίμησαν να μην αντιδράσουν. Την ίδια ημέρα είχε προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου του Αμερικανικού Πενταγώνου, η οποία ακυρώθηκε τελικά. Πέρα από τους S-400, οι ΗΠΑ φοβούνται ότι η Τουρκία ίσως δημιουργήσει προβλήματα στην αεροπορική βάση Incirlik, όπου υπάρχει αμερικανικό προσωπικό, οπλικά συστήματα και πυρηνικά όπλα, αλλά και στη Βόρεια Συρία, σε βάρος των Κούρδων μαχητών και Αμερικανών στρατιωτών.

Πηγή: https://www.ptisidiastima.com

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post