Εθνικά Θέματα

Φωτογραφίες από την απόβαση των Τούρκων σε Μεσόγειο και Αιγαίο

Έληξε ο «Θαλασσόλυκος» – Νέα τουρκική άσκηση κοντά στο Καστελόριζο την ημέρα των εκλογών

Λήγει σε δύο ημέρες και τυπικά η άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που διεξήχθη με διάφορα σενάρια σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες τόσο από την επιθεώρηση που έκανε ο Ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ αλλά και από διάφορες φάσεις της άσκησης. Έμφαση δόθηκε στις φωτογραφίες από τις αποβάσεις.

Η άσκηση επί της ουσίας έχει λήξει και τα πλοία που συμμετείχαν σε αυτή επισκέπτονται λιμάνια της γειτονικής χώρας και των κατεχομένων της Κύπρου.

Παράλληλα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από μια άσκηση ρίψης αλεξιπτωτιστών.

Παράλληλα όμως η Άγκυρα διατηρεί την ένταση στο Αιγαίο καθώς με την παράνομη NAVTEX 0635/19 δεσμεύει περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου μια ανάσα από τα Ψαρά και την Σκύρο αλλά σε διεθνή ύδατα για άσκηση με την χρήση όπλων για τις 27-30 Μαΐου, 17-20 Ιουνίου και 24-27 Ιουνίου.

Την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, η Τουρκία με την NAVTEX 0639/19 θα διεξάγει άσκηση με την χρήση όπλων και πυρών δυτικά του Καστελόριζου. Μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει εμπίπτει σε ελληνική δικαιοδοσία.

Πηγή: https://www.news.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας