Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Οι «φόβοι» της ΕΛ.ΑΣ. και η … χειρομάντισσα!

της Θάλειας Χούντα

Οι, κατά δήλωσή τους, αναρχικοί και αντίθετοι στην κάθε μορφής εξουσία, πρόλαβαν και μπήκαν στο Πολυτεχνείο, δηλώνοντας ταυτοχρόνως, ότι κάνουν κατάληψη του χώρου για όλο το τριήμερο.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε φροντίσει η ΕΛ.ΑΣ., να ανακοινώσει στο πανελλήνιο, με ακριβείς λεπτομέρειες ημερών, τα μέτρα που θα λάμβανε, για να … μην γίνουν καταλήψεις!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι εμφανίστηκαν με τη σειρά τους και ζητούν την απομάκρυνση των διμοιριών και ουδείς πλέον γνωρίζει, τι θα ακολουθήσει …

Και τώρα, συνεχίζεται ένα ιδιότυπο ¨παιχνίδι¨, που καθιερώθηκε επί ημερών του νυν Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο ακούει στο όνομα «φόβος». Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, θα βρούμε πληθώρα ανώνυμων δηλώσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι «εκφράζουν τον φόβο τους για ..», «διατηρούν το φόβο τους για..». Λες και παίζεται κάτι εσωτερικά στο Αρχηγείο και ο νικητής θα είναι, αυτός που θα πει στον Αρχηγό, «εγώ κέρδισα, γιατί εξέφρασα πρώτος τον φόβο μου».

Έχει αναρωτηθεί κάποιος απ’ αυτούς, μήπως σαν κοινωνία δεν έχουμε ανάγκη, ούτε είναι ευχάριστο, να ακούμε τους «φόβους» της ΕΛ.ΑΣ. αλλά μόνο τα αποτελέσματα των πράξεών τους;

Αν θέλουν, να εκφράζουν τους «φόβους» τους, ας επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενοι κάποιον ψυχολόγο ή ψυχαναλυτή και όχι να διαρρέουν, ανωνύμως πάντα μήπως και δεν βγει ο «φόβος», σε κάθε κατεύθυνση, ό,τι φαντάζονται.

Εναλλακτικά, μπορούν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., να προσλάβουν χειρομάντισσες, οι οποίες, επίσης, ποτέ δεν σου λένε κάτι συγκεκριμένο αλλά σε έχουν διαρκώς σε μία … αγωνία. Στην χειρότερη, ας προσλάβουν κάποια που λέει τον καφέ. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έρθει. Τίποτα ουσιαστικό!

Και αυτή την φορά ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., θεσμικά πάντα, αντί να προλάβει τις καταστάσεις, τρέχει από πίσω τους. Δεν έπιασαν τόπο, όπως μας ενημέρωσε, οι συνεχείς συσκέψεις επί συσκέψεων. Ούτε και τα μεγαλόπνοα σχέδια επί σχεδίων.

Και για να μην μιλάω μόνο για τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., πρέπει, να αναφερθεί και η Κρατική Ασφάλεια, η οποία, για μία ακόμη φορά, δεν μπόρεσε, να προλάβει απολύτως τίποτα! Συνεχίζει δηλ. το ¨πετυχημένο σερί¨ της, που έχει διαμορφωθεί με τις επιδρομές του Ρουβίκωνα κλπ.

Η συνέχεια είναι γνωστή: τρέξτε οι άνδρες των ΜΑΤ και πάλι, γίνετε στόχοι και πάλι μόνο εσείς, μείνετε άγρυπνοι και πάλι εσείς …

Γιατί, δεν αρκεί μόνο, να τα ακούν οι πολίτες, πρέπει, να τα ακούν και οι εκ των έσω …

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας