Εθνικά Θέματα

Γαλλία και Κύπρος σε κοινή ναυτική άσκηση στα κυπριακά ύδατα

Σύμφωνα με αξιωματούχους, οι κοινές γαλλο-κυπριακές ναυτικές ασκήσεις στην Κύπρο στοχεύουν να βοηθήσουν το λαό της ανατολικής Μεσογείου να εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως κυρίαρχου κράτους.

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλώρενς Παρλί ανέφερε σε ένα Tweet το Σάββατο ότι οι ασκήσεις θα επιτρέψουν στην Κύπρο να «αναλάβει τις ευθύνες στα ύδατα της κυριαρχίας της».

Οι ασκήσεις έρχονται μετά την προσέγγιση ενός τουρκικού πλοίου γεώτρησης στο οικόπεδο 7,  με τη συνοδεία ενός πολεμικού πλοίου, για να διερευνήσει σε ύδατα τα οποία η Κύπρος έχει παραχωρήσει άδεια έρευνας στη γαλλική εταιρεία Total και τον συνεργάτη της Eni για γεωτρήσεις φυσικού αερίου.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ενεργεί για να προστατεύσει τα συμφέροντά της και αυτά των διαχωρισμένων Τουρκοκυπρίων στα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής.

Ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε ότι οι ασκήσεις στέλνουν μήνυμα από τη χώρα του ότι αυτή «ασκεί τα δικαιώματά της στην αποκλειστική οικονομική ζώνη» καθώς η κυβέρνηση της Κύπρου προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ενέργειες της Τουρκίας με νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα, σημειώνει το αιγυπτιακό δημοσίευμα του Nile International.

The Hellenic Information Team

Ετικέτες

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας