Αρχή Δια του Αρχηγού Σώματα Ασφαλείας

Για τα μάτια της μόνο…

Της Θάλειας Χούντα 
Από τα πρώτα βήματα της ανάληψης της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. από τον Αντιστράτηγο Κ. Τσουβάλα, οι φήμες και τα κουτσομπολιά, που σχετίζονται με τον ρόλο της Υπασπίστριάς του  σε θέματα σημαντικών αποφάσεων της ΕΛ.ΑΣ. έρχονται και επανέρχονται συνεχώς στο προσκήνιο.
Από την ανακοίνωση, κιόλας, της απόφασης του για τη πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης από τη συγκεκριμένη αστυνομικό, προκλήθηκε έκπληξη και αναδύθηκαν ερωτήματα, μιας και η συγκεκριμένη αποτελεί την πρώτη μή αξιωματικό που τοποθετείται σε αυτή τη νευραλγική θέση.
Τους τελευταίους μήνες το ζήτημα έχει επανέλθει και το αρχηγείο βοά για τη τεράστια επιρροή που η συγκεκριμένης αστυνομικός ασκεί στις αποφάσεις τις φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.
Δεν με ενδιαφέρει και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κουτσομπολιά και ροζ φήμες που έχουν γεμίσει τους διαδρόμους του Αρχηγείου. Δεν με ενδιαφέρει ούτε αν αποφασίζει για τις στιλιστικές επιλογές του Αρχηγού, ούτε αν τρώνε στον Μάκη στο Καπανδρίτι, ούτε αν αρέσκονται στα άσματα του Θέμη Αδαμαντίδη.
Αντίθετα, εάν κάποια χαμηλόβαθμος αστυνομικός αποφασίζει, μέσω της επιρροής της στην ηγεσία, για καίρια και σημαντικά θέματα της ΕΛ.ΑΣ., προάγει ή αποστρατεύει μάχιμους και ικανούς αξιωματικούς, τοποθετεί ή μεταθέτει στελέχη της υπηρεσίας σε θέσεις της επιλογής της τότε αυτό αποτελεί όχι μόνο ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος αλλά και, άνευ προηγουμένου, σκάνδαλο.
Η στήριξη που η «Ασφαλής Κοινωνία» δίνει στο θεσμό του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η εμπιστοσύνη που έχω στο πρόσωπο του  δεν μου επιτρέπουν να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αληθεύει. Για το καλό όμως και του ιδίου, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός θα πρέπει να προβεί σε τέτοιες κινήσεις που να διασφαλίζουν την αποδόμηση των φημών αυτών και την  επαναφορά της διαδικασίας των αποφάσεων σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας.
Πηγή φωτο: MAKELIO.GR

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post