Άμυνα Διπλωματία

Γιατί η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ βγάζει τα Β-52 για «βόλτα ελεφάντων» (Photo)

Ελέφαντες βγήκαν για βόλτα: κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η εικόνα οκτώ τεράστιων στρατηγικών βομβαρδιστικών Β-52Η που παρατάχθηκαν στον διάδρομο της βάσης Μπάρκσντεϊλ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σαν τεράστια παχύδερμα που κινούνται για να ξεμουδιάσουν.

Ωστόσο, το θέαμα που για τον εξωτερικό παρατηρητή είναι εντυπωσιακό για τους αρμόδιους της USAF αποτελεί μέρος μιας διαρκούς προσεκτικής διαδικασίας ελέγχου της ετοιμότητας των τεράστιων βομβαρδιστικών που έρχονται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, αλλά παραμένουν μάχιμα.

Τα B-52H Stratofortress στις διάφορες βάσεις στις ΗΠΑ, αλλά και εκτός, συμμετέχουν διαρκώς σε διάφορες ασκήσεις, είτε εγχώριες είτε του ΝΑΤΟ, ενώ πραγματοποιούν και μεγάλης διάρκειας πτήσης, αλλά και εναέριους ανεφοδιασμούς, προκειμένου να γίνει σαφές η απόλυτη ετοιμότητά τους.

Παρά την ηλικία τους, τα Β-52Η παραμένουν ενεργό τμήμα της πυρηνικής τριάδας των ΗΠΑ, μαζί με τα πυρηνικά υποβρύχια και τα διηπειρωτικά βαλλιστικά βλήματα, και οι τελευταίες αναβαθμίσεις που τους έχουν γίνει διασφαλίζουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς ακριβείας.

Οι «ελέφαντες» συνεχίζουν να πετούν…

Πηγή: http://www.topontiki.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας