Ένοπλες Δυνάμεις

Γιατί Υπουργέ Εθνικής Αμύνης;

της Θάλειας Χούντα

Είναι γεγονός, ότι το θέμα του συνταγματάρχη Παύλου Αδακτυλίδη, πάλαι ποτέ Σύμβουλο του αν. υπουργού Ν. Τόσκα, έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στις τάξεις του Στρατού, της Εθνοφρουράς αλλά και της ΕΛ.ΑΣ., αφού και εκεί φρόντισε ¨να αφήσει το στίγμα του¨.

Οι πληροφορίες που δέχομαι καθημερινά, είναι αποδεικτικές του κλίματος που επικρατούσε για πολλά χρόνια, αλλά … λόγω ευνοϊκών μεταθέσεων του συγκεκριμένου συνταγματάρχη, δεν ήταν δυνατόν, να αναφανεί.

Ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος μάλιστα, είχε εγγράφως σε δικόγραφο αναφέρει, ότι «επισήμως δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο» εις βάρος του συνταγματάρχη αυτού. Όταν του γνωστοποίησα τόσο το αναληθές του ισχυρισμού αυτού όσο και τα επίσημα στοιχεία που τον αποδείκνυαν, δεν υπήρξε απάντηση. Και ενώ γνώριζε όλες αυτές τις καταστάσεις, αποδέχτηκε και υπέγραψε την μετάθεσή του στην Εθνοφρουρά, υπό τις συνθήκες που αυτή πραγματοποιήθηκε.

Γιατί άραγε, ο ΥΠΕΘΑ το έκανε αυτό, ενώ γνώριζε;

Υπήρξαν ¨πιέσεις¨ ή ¨παρεμβάσεις¨ για τον συνταγματάρχη αυτόν;

Όλοι οι υπόλοιποι αξιωματικοί, που πληρούν τις νόμιμες και υπηρεσιακές αντίστοιχες προϋποθέσεις, δεν τυγχάνουν ισονομίας από το Υπουργείο τους;
Εκεί στο ΥΠΕΘΑ κανένας δεν έχει ακόμη αντιληφθεί, τι γίνεται με το θέμα αυτό και τι επικρατεί στις τάξεις των αξιωματικών;

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας