Εθνικά Θέματα

Γιγαντώνεται στρατιωτικά η Τουρκία: Στα 11,8 δισ.€ ο αμυντικός της προϋπολογισμός!

Αυξημένες για μια ακόμη φορά είναι οι αμυντικές δαπάνες της «φίλης και συμμάχου» Τουρκίας για το έτος 2020. Πιο αναλυτικά το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας πρόκειται να λάβει από τον κρατικό προϋπολογισμό συνολικά 8,32 δις ευρώ ποσό αυξημένο κατά 16% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2019.

Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστεθούν επιπλέον 1 δις ευρώ που εισπράττονται από την φορολόγηση καυσίμων, καπνικών προϊόντων, και τυχερών παιχνιδιών κάθε χρόνο από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για εξοπλισμούς και την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και καταλήγουν στο Ταμείο Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Τέλος σημαντικά είναι και τα έσοδα που προέρχονται από την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας τα ποία επίσης υπολογίζονται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ουσιαστικά ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας συνολικά φτάνει τα 10 δις ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και 3,54 δις ευρώ που προορίζονται για την Στρατοχωροφυλακή, η οποία διαθέτει σημαντική στρατιωτική ισχύ με Ταξιαρχίες Καταδρομών, ελικόπτερα μεταφορικά και επιθετικά, πυροβολικό και αεροχήματα και σε πολλές περιπτώσεις έχει συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός των Τουρκικών συνόρων όπως στην Κύπρο και στο Β. Ιράκ.

Πηγή: https://www.pronews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post