Σώματα Ασφαλείας

«His Master Voice» …

της Θάλειας Χούντα

Η αποπομπή του Κ. Τσουβάλα και η μή πλήρωση της κενής θέσης ανέδειξε εκ νέου το θέμα της αναγκαιότητας ή μή του έκτου αντιστρατήγου στην ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη, οι ημέρες περνούν και δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο δισεπίλυτο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της αστυνομίας. Αν θυμηθούμε δε και τον λόγο που δημιουργήθηκε η θέση αυτή, σίγουρα κανένας ουσιαστικός λόγος δεν υπάρχει, για να δημιουργηθεί ο όποιος θόρυβος. Ένα απλό παράδειγμα είναι η εικόνα στα γήπεδα ή τις πορείες, όπου αστυνομικός διευθυντής ή ταξίαρχος είναι επί ποδός στον δρόμο.

Ήταν απλώς άλλο ένα «ναι» του Κ. Τσουβάλα στο Ν. Τόσκα, δεδομένου ότι είχε παραδώσει απόλυτα την λειτουργία της αστυνομίας στην πολιτική ηγεσία και τις επιδιώξεις της. Και επ’ ευκαιρίας, αν κάποιος γνωρίζει έστω και ένα «όχι» του τ. Αρχηγού, με χαρά αναμένουμε να μας το γνωστοποιήσει.

Σχετικά με σχόλια περί «αξιωματικών του Τσουβάλα», «αναβρασμού για το αν θα γίνουν κρίσεις» κλπ, τα θεωρώ αδιανόητα και τούτο γιατί οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούν το Σώμα και όχι τον όποιο Αρχηγό και σίγουρα, δεν είναι σωστό να βγαίνει η εικόνα του ¨πανικοβλημένου και κακομαθημένου μαθητή¨ που δεν ξέρει τον καινούργιο δάσκαλο! Εκτός, αν είναι τόσο ¨ευαίσθητοι¨ μόνο στα τα του οίκου τους και για όλα τα άλλα παρουσιάζουν μια άλλη ψεύτικη εικόνα.

Μακάρι η νέα φυσική Ηγεσία να σηματοδοτήσει αλλαγές υπέρ των αστυνομικών, με πιο ουσιαστικό περιεχόμενο. Και μακάρι, να μην συνεχιστεί η οδός της πλήρους υποταγής στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Το δε πρώτο που έχει να διαχειριστεί, θεωρώ, ότι είναι η εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. προς την κοινωνία, η οποία έχει τρωθεί από τα τραγικά επικοινωνιακά λάθη του Κ. Τσουβάλα και η ανάδειξη του ηρωικού έργου των αστυνομικών και κατά την τραγωδία στο Μάτι.

Η πάλαι ποτέ ρήση του Κ. Τσουβάλα ότι «Αρχηγός γίνεσαι και για μία ώρα», μπορεί πλέον να προκαλέσει μόνο γέλωτα, αφού φρόντισε ο ίδιος να αποδείξει με τις πράξεις του το … απόλυτο νόημά της. Ούτε την τιμητική παραίτηση δεν προτίμησε, για το δικό του γόητρο αλλά κυρίως του Σώματος, μήπως και έχανε μία επιπλέον ημέρα αρχηγίας!

«His Master Voice», σύμφωνα και με την παλαιά εικόνα του γλυκύτατου σκύλου εμπρός από ένα γραμμόφωνο!

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας