Εθνικά Θέματα

Η Άγκυρα θέλει να εκλέξει Τούρκο πρόεδρο στα… Σκόπια: Mετά την εκχώρηση της Μακεδονίας έρχεται η… περικύκλωση

Να περικυκλώσει την Ελλάδα με γειτονικά εχθρικά κράτη τα οποία θα διεκδικούν εδάφη της επιχειρεί η Τουρκία.

Το Τουρκικό Κίνημα στα Σκόπια στο συνέδριο που πραγματοποίησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο δήμο Ρέσνα, αποφάσισε να προτείνει δικό του υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της χώρας που θα γίνουν την Άνοιξη, και πρόκειται για ενεργό μέλος της τουρκικής κοινότητας όπως αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος του Τουρκικού Κινήματος, Ενές Ιμπραχίμ, δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση για αυτήν την κοινότητας στη χώρα.

«Η γενική σκέψη των αντιπροσώπων μας είναι ότι στις προεδρικές εκλογές είναι η πρώτη φορά στην ιστορία από την ανεξαρτησία, που οι Τούρκοι κατεβαίνουν με δικό τους υποψήφιο πρόεδρο», δήλωσε ο Ιμπραχίμ.

Έκανε έκκληση σε  όλους τους τουρκικούς φορείς των Σκοπίων να υποστηρίξουν τον Τούρκο υποψήφιο για την προεδρία όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο»

Η κίνηση αυτή θεωρείται πως πρόκειται για πρωτοβουλία της Άγκυρας. Η Τουρκία έχει «αγκαλιάσει» τα Σκόπια με τα οποία συνδέεται με στρατηγικές συμφωνίες.

Ήδη η Ελλάδα θα έχει να αντιμετωπίσει μια φιλοτουρκική χώρα εντός του ΝΑΤΟ και η προοπτική να υπάρχει και ένας τουρκικής συνείδησης πρόεδρος ως επικεφαλής των Σκοπίων φαντάζει εφιαλτική.

Το ενδεχόμενο εκλογής ενός τουρκόφωνου προέδρου στην παρούσα φάση είναι εφικτό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι θα μπορούσε να στηριχθεί μια τέτοια υποψηφιότητα από την σημερινή κυβέρνηση Ζαέφ η οποία ούτως είναι πολυεθνικού χαρακτήρα καθώς συμμετέχουν σε αυτήν και αλβανόφωνα κόμματα.

Πηγή: https://www.pronews.gr/

Πληροφορίες για το συντάκτη

Gorga News

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας